14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa el procés comunitari per millorar la convivència i la cohesió social

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa el procés comunitari per tal de millorar la convivència, la inclusió i la cohesió social a la comarca. Un procés que implica en una primera fase conèixer l’estat de convivència i cohesió social als municipis del Baix Ebre, pel qual serà necessari el treball conjunt de les institucions i la ciutadania. “La crisi sanitària que patim tindrà un impacte econòmic i social als nostres pobles, que pot generar més situacions de tensió entre les persones que viuen a la comarca. Creiem que en aquesta situació encara és més necessari el procés d’intervenció comunitària perquè els municipis siguin més inclusius”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

El procés comunitari del Baix Ebre és impulsat des de l’àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal amb el suport de l’entitat ACISI. De fet, ja s’ha dut a terme una primera reunió del grup impulsor -abans del confinament- i les tècniques d’ACISI han elaborat un vídeo explicant el procés que es posa en marxa dirigit a tots els alcaldes i regidors de la comarca per poder iniciar els treballs. En aquest sentit, es programaran reunions, de forma telemàtica, entre les tècniques d’ACISI i els regidors de cada municipi per tal de conèixer les seues preocupacions i inquietuds i elaborar un pla d’actuació. També es faran reunions amb les entitats de cada població. “Realitzarem un procés de coneixement compartit que recollirà les mirades de tothom, a partir del qual serà més efectiu i eficient identificar les propostes d’actuació”, expliquen les tècniques d’ACISI al vídeo que han adreçat als alcaldes i regidors.

Així, es generaran espais de participació ciutadana a través d’una eina itinerant que es desplaçarà pels diferents municipis del Baix Ebre i recopilarà múltiples aportacions sobre la convivència. “Promourem el debat sobre la convivència als pobles i incentivarem el sentiment de pertinença comarcal”, ha manifestat la vicepresidenta de Serveis a les Persones del Consell, Rosalia Pegueroles. També es preveu la creació de taules locals a Roquetes i l’Ametlla de Mar per abordar la realitat dels joves que migren sols. Aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Baix Ebre està subvencionada pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -