14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre fa créixer l’ocupació de la comarca

Des de l'àrea d'Activació Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal del Baix Ebre s'han gestionat quasi 400 ofertes de treball, que això equival a un augment del 41% en comparació al 2022

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant el 2023 s’ha elaborat un estudi, des de l’àrea d’Activació Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal del Baix Ebre, per analitzar la situació de la comarca. En aquest estudi s’ha aconseguit implicar 64 empreses del territori i això ha fet que es pugui començar a detectar quines competències es necessiten i, per tant, treballar per professionalitzar feines, encaixant així, l’oferta i la demanda laboral. Antoni Gilabert, president del consell comarcal ha volgut remarcar que “en aquest aspecte, encara queda feina per fer, ja que aquest pla està projectat a 4 anys vista, i actualment s’han enfocat en la part d’encaixar l’oferta i la demanda de perfils laborals“.

Pel que fa al servei a les persones, durant el 2023 són 18.045 les persones ocupades de la comarca, i no arriba a 2.000 les persones aturades. Durant aquest darrer any, ha baixat un 4% el nombre de persones registrades a l’atur a la comarca. Tot i això, s’ha de destacar la feina per apropar els serveis del Consell Comarcal a les persones que viuen als pobles més menuts, ja que han augmentat les seves xifres un 45%. Alfara de Carles, Bítem, Camarles, el Perelló, Jesús i Xerta lideren el rànquing de persones inserides, i Campredó, Deltebre i Paüls són els pobles en menys insercions laborals.

Des de l’àrea d’Activació Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal del Baix Ebre s’han gestionat quasi 400 ofertes de treball, que això equival a un augment del 41% en comparació al 2022. També han aconseguit augmentar el nombre de persones que participen en accions formatives i tallers ocupacionals en un 40%, i ha augmentat en un 46% el nombre de persones inserides que es contracten a partir de plans ocupacionals.

Infografia del Consell Comarcal del Baix Ebre sobre l’estudi de l’àrea d’Activació Econòmica i Ocupació del 2023.

Gilabert ha explicat que “Estos números són un reflex de la feina que s’està fent amb la formació dual, que funciona molt bé, ja que el mateix temps que estàs aprenent ho estàs posant en pràctica. En la formació dual les persones destinen un 40% del seu temps a la part teòrica, però també disposen d’un contracte laboral, on ho posen en pràctica“.

Pel que fa al servei a les empreses, s’ha multiplicat per dos el nombre d’assessoraments en estratègia empresarial i ha pujat un 12% el número d’atencions directes a empreses. El president del Consell Comarcal ha explicat que aquests nombres consoliden i potencien l’apropament del teixit empresarial als serveis del Consell Comarcal del Baix Ebre, i “estes dades són un exemple clar de la bona feina que s’està fent per guiar a les empreses del territori per fer créixer els seus negocis, d’una manera controlada, efectiva i adaptada al territori“.

Infografia del Consell Comarcal del Baix Ebre sobre l’estudi de l’àrea d’Activació Econòmica i Ocupació del 2023.

La previsió és que per al 2024 es mantinguin les dades i s’implementin i actualitzin noves formacions per tal d’encaixar, encara més, els perfils professionals que es requereixen al territori amb les ofertes laborals que es puguin trobar. Al mateix temps, el Consell Comarcal del Baix Ebre, a través de l’Àrea d’Activació Econòmica i Ocupació, està apropant tots aquests serveis als pobles per tal que les persones puguin beneficiar-se dels serveis sense necessitat de desplaçar-se.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -