14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova les mocions de Movem per crear l’ATM de les Terres de l’Ebre i reactivar la Comissió per la Sostenibilitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat aquest darrer divendres les mocions presentades pel grup comarcal de Movem Terres de l’Ebre per prendre mesures per protegir el Delta de l’Ebre i per crear l’Autoritat de Mobilitat (ATM) de les Terres de l’Ebre. 

La moció que demana implementar mesures urgents per protegir el Delta de l’Ebre s’ha aprovat per unanimitat i demana instar les administracions superiors a tirar endavant de manera coordinada accions concretes i excepcionals per aturar la regressió del Delta d’acord amb la comunitat científica i moviments socials com la Plataforma en Defensa de l’Ebre, reactivant la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. 

Jordi Jordan, portaveu del grup comarcal de Movem Terres de l’Ebre al Consell Comarcal del Baix Ebre, ha valorat positivament l’aprovació de la moció amb la unanimitat de totes les forces polítiques perquè «la Comissió per la Sostenibilitat és un instrument útil i participatiu per a tirar endavant mesures a curt, mig i llarg termini i que, a més, fa compatible donar veu a la comunitat científica i la PDE i escoltar a la vegada les propostes de la Taula de Consens del Delta».

A banda, la moció també reclama la revisió dels cabals ambientals del tram final del riu, posar en marxa un pla de gestió integral dels sediments de la conca de l’Ebre que estan retinguts als embassaments i instar a la reversió progressiva del minitransvasament a Tarragona. 

D’altra banda, també ha quedat aprovada la moció de Movem que demana la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre. Ha tirat endavant amb el vot favorable de 17 consellers comarcals i insta el Govern català a substituir l’actual Taula de Mobilitat per una ATM; que és l’ens que es preveu en la llei 9/2003 de Mobilitat, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2003. En este sentit, Jordi Jordan ha valorat positivament que es demane substituir la Taula, un «instrument succedani que fa que les Terres de l’Ebre estiguen discriminades», per l’ATM.

L’ATM és un organisme que «ha de permetre parlar de manera global de la mobilitat al territori, amb la participació de la plataforma Trens Dignes i amb les mateixes competències de les Autoritats Territorials que ja estan en funcionament a la resta del país», segons ha afegit el portaveu de Movem.

La moció també insta el Govern de la Generalitat a revisar i posar en marxa el Pla Director de Mobilitat de les Terres de l’Ebre. Les dos mocions aprovades avui pel Consell Comarcal del Baix Ebre també es debatran dilluns vinent a l’Ajuntament de Tortosa i està previst que Movem Terres de l’Ebre les presente també en altres localitats del territori. 

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -