14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre aposta per l’energia solar a l’EDAR de l’Aldea

S’estima que l’autoconsum anual serà del 25%, amb un estalvi econòmic anual de 3.200 € i una amortització prevista en 7 anys

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El projecte entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i el COPATE ha vist la llum amb la instal·lació fotovoltaica a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de l’Aldea, prioritzant la reducció de la despesa energètica de la infraestructura.

La instal·lació permetrà que l’energia produïda sigui consumida directament pels equips de l’EDAR, mentre que l’excedent serà injectat a la xarxa per a la seva compensació. Amb un total de 64 mòduls de 450Wp instal·lats, incloent 48 plaques sobre la teulada de l’edifici de control i una filera addicional de 16 plaques ancorades a la façana, tots connectats a un inversor de 21,6 kWp, es preveu una producció anual d’energia estimada en 32.500 kWh.

S’estima que l’autoconsum anual serà del 25%, amb un estalvi econòmic anual de 3.200 € i una amortització prevista en 7 anys. A més, cal destacar que aquesta acció contribuirà a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, amb un estalvi estimat de 3,5 tones de CO2 anuals. “La instal·lació fotovoltaica a l’EDAR de l’Aldea és un pas endavant per reduir l’empremta ecològica i, també, ens permet avançar cap a una major autonomia energètica i eficiència en la gestió dels recursos públics” ha explicat Toni Gilabert, President del Consell Comarcal del Baix Ebre.

L’actuació, que ha comptat amb el suport financer de l’Agència Catalana de l’Aigua, ha estat duta a terme per l’empresa Led’s Go Project, amb els treballs iniciats el 18/03/24 i la posada en marxa de la instal·lació el dia 22/03/2024.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -