14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova un pressupost de 6,6 MEUR per al 2022

Els recursos van destinats, principalment, a l'atenció a les persones i als municipis i a la promoció econòmica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

97El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat el pressupost comarcal per al 2022. Es tracta d’un pressupost continuista de 6.646.000 € dividit en quatre àrees principals. Una mica més de la meitat de la xifra estarà destinada als serveis a les persones (serveis socials, gent gran, beques de transport escolar, etc.). La partida de promoció econòmica (indústria, comerç, ocupació, etc.) puja fins als 746.000 €; i els diners destinats al territori (urbanisme, suport als ajuntaments, etc.) a 1.450.000 €. La resta de pressupost estarà destinat a despeses de funcionament. El pressupost s’ha aprovat per majoria (ERC-AM, Junts i Agrupació de lectors) amb l’abstenció del PSC-Candidatura de Progrés i la Federació d’Independents de Catalunya.

En el ple també s’ha portat a votació una moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya, Junts i Agrupació d’Electors de suport al model d’escola i a la llengua catalana a proposta de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. El text rebutja la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga tots els centres educatius catalans a fer un mínim d’un 25% de les classes en castellà. Argumenta que “aquesta sentència és un nou intent d’agressió al model d’escola catalana i el seu enfocament pedagògic” i considera “intolerable la intrusió dels tribunals per regular el model i la política educativa del país”. A més, fa una crida “al conjunt de la societat catalana a mobilitzar-se per defensar el model educatiu català, i instem a reforçar el treball conjunt per a consolidar-lo, protegir-lo i millorar-lo”. La moció s’ha aprovat per 16 dels 19 consellers i amb l’abstenció del grup socialista.

Per la seua part, el PSC-Candidatura de Progrés va presentar una moció que, entre altres coses, demanava el compliment de les resolucions judicials sobre el model lingüístic del sistema educatiu. La moció va ser rebutjada per la majoria del ple, comptant només amb el vot favorable del grup socialista.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -