El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, celebrat aquest dimarts 24 de setembre, ha aprovat per unanimitat diverses propostes d’interès per a la població, destacant l’acceptació de les competències de salubritat dels ajuntaments de la comarca. Això permetrà cofinançar, amb 21.824 euros, els tractaments necessaris per combatre la plaga de la mosca negra, una problemàtica que afecta tant la qualitat de vida de la ciutadania com els sectors econòmics clau com la pagesia i el turisme.
Els municipis de la comarca aportaran aquests fons, que es transferiran al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), encarregat de gestionar els tractaments. Segons Francesc Barbero, president del Consell Comarcal, aquesta aprovació és una “molt bona notícia” que garanteix la continuïtat dels tractaments, consolidant els èxits aconseguits en els darrers anys en la lluita contra aquesta plaga. A més, Barbero ha destacat la cooperació entre administracions com a clau d’aquest èxit.
Aquesta mesura també ha rebut el suport dels ajuntaments de la comarca, que assumiran una part proporcional del cost segons el nombre d’habitants, amb aportacions que van des dels 950 fins als 3.500 euros per municipi. El conveni aprovat permetrà continuar amb els sis tractaments anuals que es venen realitzant en les campanyes anteriors.
A més de la lluita contra la mosca negra, el ple també va donar llum verda a altres propostes importants, com l’aprovació del compte general del Consell Comarcal de l’any 2023, una declaració institucional per combatre el frau, un pla de mesures antifrau, així com un codi de conducta per als càrrecs electes i un codi ètic pel personal laboral.
Aquest conjunt de mesures, que reforcen la transparència i la responsabilitat ètica de l’administració, són una mostra de l’aposta del Consell Comarcal per millorar la gestió pública i garantir la qualitat de vida dels ciutadans de la Ribera d’Ebre.
Redacció M.F