14.3 C
Amposta

El CoEbreLab de Móra la Nova acull dissabte la primera cursa de drons de les Terres de l’Ebre, oberta al públic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La nau del laboratori d’innovació social i digital CoEbreLab, situat a la Ribera d’Ebre, serà l’epicentre de la primera cursa de drons que se celebra a les Terres de l’Ebre. L’esdeveniment, que tindrà lloc aquest dissabte, acollirà pilots federats de la Federació Aèria Catalana (FAC) i serà puntuable per a la Lliga Catalana de Drons del 2023.

La competició, organitzada en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i amb el suport de l’Ajuntament de Móra la Nova, constitueix la tercera etapa de la Lligueta de drons, després de les exitoses cites celebrades a Girona i Mont-roig del Camp. En aquesta ocasió, la cursa es desenvoluparà a l’interior de la nau diàfana de 2.000 metres quadrats del CoEbreLab, proporcionant un entorn excepcional per als pilots participants.

Les curses de drons són una disciplina emergent dins de l’aeromodelisme i han adquirit popularitat en els últims anys. A través de l’ús de tecnologia avançada, els pilots poden experimentar una visió en primera persona de l’acció mitjançant ulleres FPV, que els permeten veure en temps real allò que els seus drons capturen a través de càmeres integrades. Aquesta competició, a més de proporcionar emocionants carreres plenes d’obstacles, ofereix als pilots la oportunitat de demostrar les seves habilitats en un espai tancat, amb un circuit dissenyat per a la velocitat i la destresa.

Josep de la Fuente, portaveu de la Lligueta de drons, destaca la importància d’aquesta cursa i subratlla: “La nau del Molló, equipada amb la tecnologia més avançada i complint amb totes les mesures de seguretat, ofereix un escenari excepcional per als pilots participants. Aquest esdeveniment és una gran oportunitat per promoure el coneixement i la tecnologia dels drons, així com per establir vincles amb centres educatius i impulsar el talent i la formació en aquest àmbit”.

Cartell de la cursa

L’organització de la cursa de drons a CoEbreLab demostra l’aposta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per convertir la nau del Molló en un centre de recerca i innovació tecnològica i digital al sud del país. A través de la seva estratègia CoEbreLab Dron, es pretén fomentar el desenvolupament de tecnologies innovadores, així com establir col·laboracions amb empreses i institucions per promoure el creixement econòmic i tecnològic de la regió.

L’espectacle de la cursa de drons serà obert al públic a partir de les 16:00 hores, i s’habilitarà una zona protegida amb xarxes de seguretat perquè els assistents puguin gaudir de l’esdeveniment amb total tranquil·litat. A més, la sala polivalent del CoEbreLab servirà com a espai per als pilots, on podran configurar els seus drons i preparar-se per a les emocionants curses.

La nau del Molló disposa d’una xarxa de seguretat per drons, darrera la qual el públic podrà gaudir de l’espectacle.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -