14.3 C
Amposta

El cirurgià Antoni Rafecas inaugura el curs al campus Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Metge i professor universitari, Antoni Rafecas (Tortosa, 1952) ha estat l’encarregat de pronunciar la lliçó inaugural del curs acadèmic al campus Terres de l’Ebre de la URV. La seua elecció ha estat motivada per la seua relació amb el món acadèmic, de fet és director del Departament de Ciències Clíniques de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, i també per la seua vinculació amb Tortosa, on és una persona molt coneguda, tot hi haver-hi marxat fa molts anys. Ha estat la sotsdirectora del campus Terres de l’Ebre i professora del Departament d’Infermeria, Encarana Bonfill, l’encarregada de presentar-lo, destacant la seua empatia i valor humà.

Especialista en aparell digestiu i membre de la Unitat de Transplantament Hepàtic de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Rafecas ha parlat dels seus orígens com a metge i ha destacat la figura del metge Franquet i del seu oncle Paco (Francesc Renau), com dos referents que el van fer decidir-se per estudiar medicina. “Em feia respecte però tenia clar que volia ser cirurgià”, ha explicat tot assenyalant que “abans les pràctiques a la carrera eren molt diferents de com són ara”.

Durant la seua conferència Rafecas també ha posat èmfasi en la importància que ha tingut en la seua trajectòria professional haver compaginat la pràctica mèdica amb la recerca i la docència universitària. “Crec que és molt important combinar aquests tres aspectes perquè s’enriqueixen mútuament”, ha afirmat, tot remarcant que els últims anys és molt important l’aposta que s’està fent també en recerca en docència des de les diferents universitats.

Amb la conferència d’Antoni Rafecas s’ha formalitzat l’inici del curs acadèmic 2019-2020 al campus Terres de l’Ebre on actualment cursen estudis de grau un total de 771 estudiants, 208 dels quals són de nou accés. El grau d’Infermeria és el que més alumnes matriculats té, 307; seguit del Grau d’Educació Primària, 174; Educació Infantil, 159; i Administració i Direcció d’Empreses, 130. “Tenim exactament els mateixos estudiants que el curs passat”, ha assenyalat el director del campus Terres de l’Ebre, Jordi Sardà que ha assenyalat que des de la direcció del campus es vol fomentar la recerca donar valor afegit als estudis de grau que actualment s’imparteixen, posant èmfasi en les seues singularitats.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -