14.3 C
Amposta

El centre ocupacional d’Alcanar se situarà al Casal Jove després d’un acord entre l’ajuntament i la Fundació Mercè Pla

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els usuaris i usuàries del centre ocupacional de la Fundació Mercè Pla a Alcanar han pogut tornar a la seua activitat habitual, però des d’ara ho fan al Casal Jove d’Alcanar i no a l’edifici on havien estat des del 2007.

La Fundació Mercè Pla té un centre ocupacional a Alcanar que, de dilluns a divendres, de 9.30 a 17.30 h, acull onze persones del municipi o de pobles pròxims que tenen discapacitat intel·lectual. S’ofereix un servei d’atenció diürna de tipus rehabilitador integral destinat a proporcionar-los el màxim desenvolupament de les capacitats personals i laborals i afavorir-ne la integració sociolaboral.

Amb l’esclat de la pandèmia de Covid-19, les autoritats sanitàries van decretar que els centres de dia no podien estar al mateix edifici que les residències i es va haver d’aturar l’activitat perquè no es disposava un espai físic per al centre ocupacional, tot i que es van derivar alguns usuaris temporalment a altres centres més lluny de casa.

Fruit de les negociacions entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Ajuntament i la Fundació, s’ha arribat a un acord per a emplaçar el centre ocupacional al Casal Jove – Hotel d’Entitats d’Alcanar. L’Ajuntament i la Fundació Mercè Pla han signat un conveni de cessió d’ús de l’espai. D’aquesta manera, s’intensifiquen les estretes relacions que totes dues institucions mantenen de fa anys.

Des del Patronat de la Fundació, fan una valoració positiva d’aquests primers dies, ja que “l’espai és nou, lluminós i ampli. A més, és fantàstic per a poder desenvolupar les activitats en temps de pandèmia i evitar la interacció social amb la comunitat”.

Per la seua banda, Meritxell Ulldemolins, regidora de Joventut, destaca que “la Fundació Mercè Pla fa molts anys que fa un gran treball social al municipi. Des de l’Ajuntament els volem facilitar la feina i en aquest cas hem adequat el Casal perquè pugui respondre adequadament a les necessitats del centre ocupacional. Estic segura que aquest conveni servirà per a promoure nous projectes d’inclusió entre tots els usuaris del Casal”.

De fet, més enllà de l’atenció diürna als usuaris del centre ocupacional, en un futur es pretén desenvolupar un projecte d’inclusió amb activitats de lleure en què participen els usuaris del centre ocupacional, però també altres residents de la llar de la Fundació, així com jóvens i membres d’entitats del municipi.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -