14.3 C
Amposta

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre publica un nou exemplar de la revista Miscel·lània

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant l’any 2019, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) ha treballat en la confecció del número 29 de la seva publicació insígnia, la Miscel·lània del CERE, que s’edita des de l’any 1983 i té com a objectiu la difusió de treballs inèdits, referents als diversos camps i disciplines que es treballen des de l’entitat. La Miscel·lània serà presentada en primícia el dissabte 8 de febrer, a les 19.30 hores, a la sala noble de Ca don Joan, de Vinebre, on es podrà adquirir.

La Miscel·lània núm. 29 està formada per 20 articles d’investigació, vinculats a les seccions ‘Història’, ‘Història de l’art’, ‘Desenvolupament Econòmic’ i, entre altres, ‘Recerca Jove’, orientada, aquesta darrera, a la publicació dels estudis finalistes del Concurs de Treballs de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre, que impulsa el CERE.

Cal posar en relleu que la publicació és dinàmica i, per tant, en aquest número incorpora noves seccions, com per exemple ‘Patxetins’, mitjançant la qual es volen posar en relleu les trajectòries personals de riberencs i riberenques que excel·leixen en la seva feina, com és el cas de l’historiador benissanetà Joan Ramon Vinaixa, a qui es dedica el primer article de la secció. A més, la publicació inclou dos dossiers temàtics. El primer inclou quatre articles dedicats a la població Vinebre i, el segon —titulat ‘Llibres Ebrencs: una denominació d’origen literària’— treu a la llum les conferències del cicle que, amb el mateix nom, van impulsar l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i el CERE l’any 2018.

La Miscel·lània actualment està immersa en un procés de transformació, per tal d’incorporar el màxim d’ítems de qualitat editorial, com per exemple l’existència d’un Comitè Assessor de la publicació, format per investigadors de referència que avalen i assessoren els membres del Comitè Editorial, o la presentació dels resums dels articles en castellà i anglès, acció que pretén contribuir a donar major difusió a la publicació fora del nostre àmbit territorial. Aquesta línia d’actuació també es veu reforçada per la presència de la Miscel·lània en repositoris oberts de recerca, com per exemple Dialnet o RACÓ.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -