14.3 C
Amposta

El CAT fa una crida a consumir aigua de l’aixeta com a alternativa sostenible per generar menys residus plàstics

Amb motiu del dia mundial del medi ambient, el Consorci d’Aigües de Tarragona recomana consumir aigua de l’aixeta, ja que és un recurs segur, de qualitat i que no genera residus plàstics en el seu consum

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

El dia 5 de juny es commemora el dia mundial del medi ambient, aquest 2023 la campanya s’ha centrat a conscienciar a la ciutadania sobre la contaminació dels plàstics, i és per això que des del Consorci d’Aigües de Tarragona recomanen veure aigua de l’aixeta i fer-ho en un envàs reutilitzable com pot ser un got o una gerra de vidre si estàs a casa o bé una cantimplora si ets fora.

És hora de prendre mesures i canviar els nostres hàbits. Un dels canvis més significatius que podem fer és el de reduir la nostra dependència del plàstic d’un sol ús i fomentar el consum responsable. L’augment de residus plàstics és cada vegada més preocupant, una ampolla de plàstic d’un sol ús pot trigar fins a mil anys a degradar-se, si es consumeix aigua de l’aixeta aquest és un residu menys generat i, per tant, un residu menys que contamina. Canviar els hàbits diaris pot ser molt senzill i alhora té un gran impacte per al planeta. Des del CAT aquest és un missatge que es transmet també, a les visites escolars fetes a la planta potabilitzadora de l’Ampolla, que rep més de 2.000 estudiants cada any a les seves instal·lacions.

El president del CAT, Joan Alginet, assegura que “l’aigua potabilitzada al Consorci és una aigua segura i de qualitat, ja que compleix amb els requisits marcats al RD 3/2023 que estableix els criteris tecnicosanitaris de la qualitat de l’aigua de consum”. Alginet afegeix també que “el CAT disposa d’un laboratori propi que s’encarrega de controlar la qualitat de l’aigua subministrada i disposa a més de l’ISO 22000 d’innocuïtat alimentària”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -