14.3 C
Amposta

El CAT commemora el 8 de març amb la jornada Dones d’Aigua

Una jornada on s'ha reivindicat el paper de les dones treballadores a la societat, i en especial el Sabina Martínez, campiona del món en aigües obertes; Joana Costa, remendadora i armadora al port del Serrallo de Tarragona i Susana Castells, sòcia de la Cooperativa de Dones Arrosseres del Delta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha celebrat aquest divendres al migdia un acte commemoratiu pel Dia Internacional de les Dones. Sota el títol “Dones d’Aigua“, l’esdeveniment s’ha desenvolupat a l’Estació de Bombament 0 (EB-0) de Campredó, punt de captació, amb la participació d’una seixantena d’assistents. L’acte ha consistit en una taula rodona protagonitzada per tres figures femenines rellevants del territori pel seu compromís amb l’aigua.

Sabina Martínez, campiona del món en aigües obertes l’any 2019 i recentment medallista de bronze al mundial de Doha (Qatar), ha compartit la seva experiència esportiva. Joana Costa, remendadora i armadora, i Creu de Sant Jordi per la seva contribució a la vida marinera al port del Serrallo de Tarragona, ha destacat la tradició pesquera tarragonina i ha reivindicat el patrimoni pesquer que caracteritza el territori. Per últim, Susana Castells, membre de la Cooperativa de Dones Arrosseres del Delta, ha posat de manifest aquest projecte pioner en el sector agrari que fa homenatge a les dones que treballaven als arrossars.

El president del CAT, Joan Alginet, ha destacat la importància de la igualtat dins del consorci, amb un 73% de treballadores amb formació universitària o superior. Alginet també ha subratllat la importància de reconèixer la trajectòria de les tres dones convidades com a exemples de perseverança, compromís i superació, reforçant les accions internes del CAT per fomentar l’equitat i l’empoderament de les dones.

Accions com la redacció i implantació d’un pla específic d’igualtat, una guia de llenguatge no sexista i una comissió creada a aquest efecte que vetlla per l’empoderament de les treballadores del CAT. Gràcies a tot això, aconseguim que aquests valors siguin pilars per a  tot l’equip que integrem el CAT“, ha declarat Alginet.

Joan Alginet, president del Consorci d’Aigües de Tarragona

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -