14.3 C
Amposta

El càmping Alfacs és nominat als premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme

Aquest guardó és un dels més longeus d’Europa en el sector i un dels més prestigiosos de la península Ibèrica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’11 de juny se celebra al Disseny Hub de Barcelona, la 66a edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, la 19a edició dels Premis FAD de Pensament i Crítica, la 11a edició dels Premis FAD Internacionals i la 36a edició dels Premis Habitàcola per a estudiants. Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme són els més longeus d’Europa en el sector i un dels més prestigiosos de la península Ibèrica.

Els jurats professionats dels reconeguts Premis FAD han fet pública la llista de les obres seleccionades, aquest any amb una novetat: aquesta llista inclou les obres finalistes i obres seleccionades. D’entre més de les 400 obres presentades, el Camping Alfacs ha estat una de les 8 seleccionades al premi d’arquitectura.

Camping Alfacs. Foto: Joan Guillamat.

La valoració del jurat, respecte a les noves instal·lacions del camping informen que han valorat la transformació d’un gran espai exterior que, amb una molt bona lectura del terreny i una sèrie d’estratègies intel·ligents, aconsegueix revaloritzar aquest espai natural davant del mar. Un eix central organitza els equipaments d’aquesta mena de petita ciutat, creant una estructura que facilita l’accessibilitat i la interacció social. Els carrers que es ramifiquen a partir d’aquest formen una xarxa de mini barris, compost per construccions prefabricades de fusta. A més dels habitatges, tots ells amb vistes al mar, s’inclouen unes cuidades petites construccions auxiliars per a lavabos comunitaris i rentat d’estris. Un mur corbat que abraça el mar i recrea una mena de platja artificial que integra aquest lloc per a l’esbarjo i l’entreteniment amb el seu entorn marítim de forma harmoniosa. Es destaca una cura exquisida en l’ús de la vegetació i els materials de construcció que connecten el conjunt amb el paisatge circumdant: blocs de terra compactada, pilars i jàsseres de formigó ratllat per emular l’erosió natural de la zona, o pedres de la pedrera local s’empren per a banys o paviments. Finalment, el jurat assegura que tot això subscriu una nova i magnífica idea d’habitar en aquest model vacacional.

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme culminen cada any en una gran cerimònia de lliurament, un punt de trobada anual on els arquitectes més consagrats d’Espanya i Portugal es barregen amb els nous talents i on els estudiants d’arquitectura participants als Premis Habitàcola es poden relacionar amb els seus referents.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -