14.3 C
Amposta

El binomi entre música i arts visuals serà l’eix central del Festival Músiques en Terres de Cruïlla 2020

La Sénia posarà la música de banda a l’epicentre de la creació artística el proper 24 d’octubre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La relació entre la música i les arts visuals centrarà la vuitena edició del Festival de Música en Terres de Cruïlla, que explorarà les sinergies entre aquests llenguatges artístics. El certamen, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs, l’Institut Ramon Muntaner i l’ajuntament de la Sénia, tindrà lloc a la Sénia el pròxim 24 d’octubre i reunirà l’experiència d’artistes vinguts d’arreu dels territoris de parla catalana, amb l’objectiu de cercar el joc entre tradició i innovació artística en aquesta ja consolidada cita del calendari musical.

La programadora creativa establerta a València Marta Verde, inaugurarà la primera part del festival, la jornada “Música i arts visuals en Terres de Cruïlla”, amb la ponència “Codi i performance”. Tot seguit, presentacions de projectes, projeccions i actuacions de petit format d’artistes plàstics, vídeo-Dj, il·lustradors, creadors d’escultura sonora i artistes visuals conformaran la resta de la jornada. En el programa, hi destaquen intervencions com la de l’il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch -únic representant de l’Estat espanyol al projecte East Side Gallery del mur de Berlín-; la pintora Sabala; Martí Ruiz i Vicent Matamoros, músic i escultor sonor respectivament i docents al Laboratori d’Art Sonor de la facultat de Belles Arts de Barcelona; Sergi Palau, artista i comissari del Festival Volumens de València o el compositor mexicà establert a Tarragona, Murcof.

Al vespre, inicialment s’havia previst que alguns d’aquests mateixos artistes participéssin en el concert “Vents de canvi” on tradició i modernitat havien d’interactuar a través del diàleg entre la música de la Banda de l’Agrupació Musical Senienca i diferents disciplines artístiques com la il·lustració, la pintura, el videoart o la música electrònica. L’experiència de mestissatge artístic, però, haurà d’esperar. Davant les darreres actualitzacions sobre la pandèmia i les noves restriccions, l’organització ha decidir ajornar-lo per quan el seu desenvolupament sigui possible i totalment segur.

La situació de pandèmia tampoc permetrà repetir en aquesta edició la trobada de grups de danses, els tallers de jota ni el sopar musical dels altres anys. Tanmateix l’organització ha vetllat per mantenir un espai als més joves, alumnes de les escoles de música, amb un taller de soundpainting que va tenir lloc dissabte passat.

L’aforament de les activitats és limitat per tal de garantir totes les mesures sanitàries, per aquest motiu caldrà inscripció prèvia:

– Per assistir a la jornada “Música i Arts Visuals en Terres de Cruïlla” cal inscriure’s al web del festival o mitjançant aquest enllaç.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -