14.3 C
Amposta

El Banc dels Aliments mobilitza 700 voluntaris per una segona recollida anual a Tortosa aquest divendres i dissabte

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

D.Tomàs.- El Banc dels Aliments organitza aquest divendres i dissabte a Tortosa una segona recollida anual. Més de 700 voluntaris es despleguen a les portes del mercat municipal i de supermercats de la ciutat per fer possible aquesta tasca, que l’any passat va aconseguir 30.000 quilos d’aliments bàsics, segons informa l’ACN. Reparteixen bosses entre els compradors perquè adquireixin i hi dipositin aliments com oli, llet, llegums cuits o conserves que es destinaran a persones que no poden cobrir les seves necessitats alimentàries. Segons el coordinador i portaveu del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, si bé aquesta segona recollida de primavera resultaria necessària en l’àmbit de Catalunya, en moltes ciutats no es pot efectuar per la manca de voluntaris.

“Estem molts satisfets aquí perquè hem aconseguit trobar 700 voluntaris que durant dos dies participin en la recollida”, ha refermat Ologaray en l’acte d’inici d’aquesta recollida de primavera al mercat municipal, on ha estat acompanyat per representants d’entitats socials i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui ha felicitat els organitzadors i ha animat la ciutadania ebrenca a contribuir perquè aquesta acció acabi sent un èxit. L’organització pretén, com a mínim, igualar els 30.000 quilos de l’any passat.

Com ja és habitual, també en la principal recollida anual que és l’anomenat Gran Recapte, els voluntaris se situaran a les portes del mercat municipal i dels supermercats oferint bosses als compradors perquè adquireixin productes d’alimentació bàsica. “Preferim dos paquets de llet que una caixa de bombons exquisida perquè la gent que ho necessitat tenen mancances d’aliments bàsics”, ha insistit Ologaray. Al Banc dels Aliments de les Terres de l’Ebre, ha explicat, hi acudeixen en un moment o altre unes 2.000 famílies a l’any. Entre elles reparteixen anualment 500.000 quilos de menjar. Una xifra, però, que consideren insuficient, perquè només permet cobrir poc més d’un àpat diari.

Malgrat això, Ologaray assegura que l’entitat ha percebut al territori una “millora” de la situació de pobresa durant els últims temps. “Si seguim aquest camí hi ha gent que no ho necessitarà”, ha aventurat. També ha apostat per “dignificar la pobresa”. No només a l’hora que les persones sense recursos puguin fer ús d’aquest ajut. També possibilitant la seva “integració social” i defugint els riscos d’exclusió. “Si podem lliurar el màxim d’alimentació que necessita una família els poquets recursos que puguin tenir els podran destinar a activitats culturals o de lleure que permetran que aquesta família pugui entrar a la societat, que no es quedi exclosa i incorporar-se plenament”, ha tancat.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -