14.3 C
Amposta

El Banc de Sang anima a la població a donar sang amb normalitat malgrat el coronavirus

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

La sacsejada social d’aquests dies fa més necessari que mai anar a donar sang. Cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts, que aquests dies es mantenen. Com que la sang caduca, cal que les donacions siguin constants. Les plaquetes, per exemple, tenen una durada de cinc dies i són imprescindibles en molts tractaments de càncer.

Per això, els espais de donació de Catalunya estan oberts per atendre els donants de sang que durant aquests dies vulguin ajudar els malalts ingressats. A més, hi ha campanyes per tot el territori on es pot donar sang amb total normalitat. Al web donarsang.gencat.cat es pot consultar la ubicació de les campanyes.

Episodis precedents

Hi ha hagut anys en què la grip estacional ha fet baixar la donació de sang. Per evitar que això succeeixi en el cas del coronaviurs, des del Banc de Sang animem tota la ciutadania a donar sang durant aquests dies i recorda que les persones que tinguin febre o símptomes gripals han d’esperar 15 dies per donar sang.

Donació de sang i coronavirus

El covid-19 és un virus que es transmet per via respiratòria. Requereix un contacte directe amb una persona afectada per la malaltia i durant un temps llarg i a una distància curta (menys d’un metre).

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -