14.3 C
Amposta

El 92% de les platges i cales ebrenques obtenen un excel·lent en el primer control de l’estiu

Fins el 24 de setembre es donarà informació actualitzada diàriament i consultable a PlatgesCat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 92% de les platges i les cales de la costa ebrenca, concretament 24, han obtingut una qualitat excel·lent en el primer mostreig de la campanya de vigilància d’aquest estiu. El 8% restant (tan sols dues platges) ha obtingut una qualitat bona, aquestes son la platja de l’Eucaliptus (Amposta) i la platja de la Marquesa (Deltebre). A tot Catalunya han aconseguit l’excel·lent el 98,4% de les zones de bany, concretament 251. Els resultats es poden consultar de manera detallada en aquest enllaç.

En aquests primers controls, duts a terme el 31 de maig, s’ha examinat la qualitat microbiològica de l’aigua, avaluant la presència dels indicadors microbiològics i enterococs intestinals que permeten avaluar la salubritat de les aigües de bany i saber si pot haver contaminació fecal a l’aigua, com a conseqüència d’alguna alteració temporal de la qualitat habitual motivada, principalment, per pluges o alguna incidència puntual.

En cas de detectar alteracions de la qualitat, s’investiguen les possibles causes, s’informa als ajuntaments perquè facilitin la informació pública a les zones de bany que s’han vist afectades, i s’efectuen controls analítics de seguiment fins comprovar que la qualitat s’ha restablert.

Control diari de les platges

Des de l’1 de juny fins el 24 de setembre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) farà controls analítics tant a 255 zones de bany litorals (9 mostrejos) com a 13 zones de bany interiors (5 mostrejos) de tot Catalunya. A més, l’ACA farà tasques de vigilància ambiental i adoptarà mesures preventives en cas de registrar-se incidències, així com informació actualitzada diàriament i consultable a través del portal PlatgesCat sobre l’estat de les aigües de bany.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -