14.3 C
Amposta

El 5G permet a l’Ebre un entorn “smart” en temps de COVID

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A Mora d’Ebre, la capital de la comarca de la Ribera d’Ebre, s’ha instal·lat el COEbreLAB, el primer laboratori de 5G Rural de Catalunya, que busca fer partícip a la ciutadania, a les administracions i a les empreses en la recerca de solucions útils als ciutadans basades en aquesta tecnologia.

L’experiència impulsada a l’Ebre forma part del projecte d’Àrees 5G que impulsen conjuntament el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat juntament amb Mobile World Capital Barcelona i la fundació i2CAT.

Els àmbits de treball de l’Àrea 5G Terres de l’Ebre són l’agroalimentari, que comparteixen amb Lleida, el de la salut, el de territori rural i l’energètic. A més, a l’Ebre també es realitzarà la primera validació de tecnologia 5G en l’àmbit rural de tot Catalunya.

Tenim un model que, si el trenem bé, facilitarà que una persona nascuda en l’entorn urbà pot venir perfectament a un rural perquè troba un ambient que, sense necessitat d’haver nascut aquí o sense tenir si més no família aquí, sigui el millor per a la seva família“, explica Albert Pujol, membre del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i un dels impulsors d’aquesta àrea 5G.

Les potencialitats del 5G aplicades a l’àmbit rural van des de la sensorització de camps o maquinària agrícola fins a l’àmbit sanitari perquè els pacients siguin controlats des de les seves cases pels hospitals de referència, que en aquest cas serien els comarcals.

La implementació del 5G en l’entorn rural, destaca Pujol, acabarà provocant “un canvi de paradigma del qual és viure en l’entorn rural a Catalunya”: “Amb la pandèmia ho hem vist molt clarament amb un cert retorn d’aquest talent, perquè pot viure i treballar en un entorn rural”.

Redacció- X. LL

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -