14.3 C
Amposta

El 112 va rebre 34.000 trucades de les Terres de l’Ebre l’any 2021, més de mig miler d’Alcanar

Interior celebra el Dia Europeu del telèfon 112 des d'Alcanar per homenatjar voluntaris i cossos d'emergències

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

La directora del CAT112, Irene Fornós, ha destacat que el 82,2% dels més de 3 milions de trucades del telèfon d’emergències l’any passat es van poder geolocalitzar amb la tecnologia AML, un sistema pioner que facilita ubicar els incidents, molt útil sobretot en moments de pànic, xoc i tensió dels afectats, com la situació que es va viure al Montsià amb els pluges del setembre. El Departament d’Interior ha celebrat el Dia Europeu del 112 des del municipi del Montsià per agrair la tasca dels cossos de protecció civil i altres entitats durant els aiguats. El conseller Joan Ignasi Elena ha visitat la zona afectada on ja s’han reparat la majoria de les infraestructures i reobren els negocis més afectats per les inundacions.

Alcanar ha acollit la celebració del Dia Europeu del telèfon d’emergències 112. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha clos l’acte després de visitar la zona afectada al municipi en l’episodi de fortes pluges del setembre i ha destacat que s’estigui refent de l’impacte i la devastació viscuda. Elena ha posat l’accent “en el compromís, lliurament personal i el servei” dels regidors i l’alcalde, Joan Roig, per atendre la ciutadania i també a tots els cossos de seguretat i emergències i els voluntaris que van acudir per ajudar.

La directora del CAT 112, Irene Fornós, ha detallat que les sales operatives del servei van rebre l’any passat més de tres milions de trucades, i es van atendre més d’un milió i mig d’incidents. A les Terres de l’Ebre van ser ateses més 34.000 trucades, més de mig miler només a Alcanar durant les inundacions.

Fornós ha assenyalat la importància del Dia Europeu del telèfon d’emergències per donar-lo a conèixer i fer-ne difusió així com “millorar-ne la gestió”. El coneixement d’aquest servei és del 60% entre la ciutadania a Europa, una xifra més alta a Catalunya però que encara cal millorar. La directora del CAT112 ha detallat la importància de tenir diferents sales operatives a Reus i la Zona Franca, preparades per assistir les emergències de forma independent en cas que una de les dues es col·lapsés o patís problemes de funcionament.

El CAT112 respon el 97% de les trucades en menys de 10 segons, com ha destacat Elena, i ha aconseguit geolocalitzar, amb el sistema de localització avançat AML, el 82,2% de les trucades. Aquest sistema pioner és important per oferir respostes eficients i ràpides en la gestió de les incidències sobretot quan els afectats es troben en estat de pànic o en xoc. “A Alcanar ho vau viure en primera persona. Moltes vegades quan truquem al 112 estem en una situació complicada i dir el carrer on vivim no ens surt o el pànic fa aquestes traïcions”, ha apuntat.

En aquest sentit, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha agraït la sensibilitat dels operaris que responen en aquestes situacions des del 112, als que ha qualificat “d’herois i heroïnes i d’àngels de la guarda” perquè “transformen amb caliu” els moments tensos. “Ara i sempre us estarem agraïts”, ha apuntat.

El conseller d’Interior ha emfatitzat que el 112 “obre la porta a una infinitat de serveis públics”, com els Bombers, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, policies locals, SEM o Protecció Civil, entre molts d’altres, i que és “un privilegi” de la societat catalana. Elena ha assegurat que “la seguretat i l’ordre” es defineixen amb allò que va passar a Alcanar l’1 de setembre: “un conjunt de dispositius i serveis treballant de forma organitzada al costat de la gent”. “Ordre són els ciutadans al costat dels servidors públics i aquests al costat de la gent i la seguretat no és res grandiloqüent sinó els serveis públics essencials i el 112 és la vàlua que permet enllaçar-nos els uns amb els altres”, ha insistit.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -