14.3 C
Amposta

Dues ebrenques escriuen i il·lustren “Contes com a antídot”, un llibre per a tots els públics

Ja ha començat el Verkami que durarà 30 dies, del 4 de novembre fins al 3 de desembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Dues ebrenques, la doverenca Eva Vázquez, formada en Educació i Antropologia, i la falduda Laia Ortiz, formada en Belles Arts i Comunicació Visual, ens ofereixen aquests dies la possibilitat d’adquirir el seu llibre “Contes com a antídot” a través de Verkami. Si entreu a la pàgina, podreu conèixer molt més a fons el projecte i si decidiu col·laborar podreu fer-ho amb aportacions que van dels 12 als 40 euros i que ofereixen recompenses. Més endavant, podreu trobar el llibre al preu de 12 euros a diferents llibreries d’arreu de Catalunya.

El llibre de l’Eva i la Laia ens posa damunt la taula temes d’actualitat i apel·la a no restar indiferent davant el sofriment de les persones, dels animals i dels ecosistemes. A través de set contes de diferents temàtiques, i amb molta informació visual i escrita després de cada relat, les autores del llibre volen ajudar a remoure consciències perquè creuen que s’han de poder contrarestar els efectes tòxics de la societat capitalista, neoliberal, globalitzada, androcèntrica, patriarcal i discriminadora en la qual ens toca viure. És un llibre per a molts públics: famílies que volen explicar contes de temàtica social als seus infants, professorat que vol llegir al seu alumnat històries diferents i introduir una mirada crítica per aconseguir un jovent més compromès, xiquetes i xiquets amb bona capacitat lectora i amb ganes d’aprendre, i adolescents i gent adulta a qui els agrada submergir-se en narracions fictícies que no només tenen la intenció d’entretenir. Les autores volen aconseguir el seu objectiu de 2.500 euros, i superar-lo si és possible, amb la finalitat d’enviar exemplars gratuïts a totes les escoles i instituts públics de Terres de l’Ebre, i de tot Catalunya en cas que el finançament superi les seves expectatives, ja que creuen que el llibre pot ser una bona eina educativa. A través del llibre es podran desenvolupar aquells apartats del currículum que són presents però que massa sovint queden relegats a un segon pla, i que pretenen aconseguir una transformació social per viure en un món més just.

L’associació cultural Lo Diable Gros, una editorial petita amb mirada gran, avala aquest projecte en un moment de la història en què més que mai hem de revisar la nostra manera de viure en aquest món. L’actual pandèmia és una oportunitat per repensar la manera com actuem i també ens mostra la conveniència de reclamar a la classe política que reverteixi les retallades que s’han anat succeint des de fa una bona pila d’anys i que ara veiem com col·lapsen, per exemple, el sistema sanitari públic. Sabem que durant la pandèmia el govern espanyol ha invertit 2.100 milions en tancs, el contracte més gran de la història de l’Exèrcit de Terra. O que el 2021 la classe dirigent s’apujarà els sous, malgrat la crisi pandèmica que deixa molta gent sense feina ni casa. Hem vist com es produïen desnonaments de famílies, amb mainada lactant inclosa, fins a última hora abans del darrer toc de queda. La desinformació ens fa presoneres, expliquen les autores del llibre, que creuen fermament que hem de dir prou i canviar les regles del joc o no hi haurà marxa enrere.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -