14.3 C
Amposta

Dos ebrencs creen Mel de Flors, la primera aplicació per l’adopció de ruscs d’abelles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Mel de Flors és una aplicació que permet adoptar un rusc d’abelles i rebre la mel d’aquest amb un servei totalment personalitzat. Rebre la mel del teu rusc, personalitzar l’etiqueta, veure la ubicació del teu rusc en temps real, fotos d’ella i el que l’envolta. A més ofereixen l’obtenció d’un certificat d’adopció. Així ho expliquen els ebrencs Xavi Llambrich i Carlos Bertomeu, els seus creadors, a la nova aplicació disponible tant per Android com per iOS.

“Dintre del món apícola no és una iniciativa nova, però si renovada”, afirma Llambrich. Ja hi havien empreses que ofereixen aquest servei, però no fins aquest punt de personalització. Els usuaris de Mel de Flors podran viure de primera mà tot el procés que es fa dintre del rusc fins a extreure’n la mel. “Quan vaig acabar la carrera d’Enginyeria Informàtica, crear una aplicació des de 0 fins al punt de treure-la al mercat és quelcom que no havia fet mai i que m’ha ajudat molt per aprendre com és el procés. Vaig involucrar-m’hi molt perquè vaig veure que era una idea que podria aprendre i consolidar els meus coneixements d’informàtic i la meva experiència. És una idea que crec que li podem treure profit i podem ajudar a la gent que es vol apropar a l’apicultura i potser no té els coneixements o el material necessari per a fer-ho”, explica Bertomeu.

Aquesta iniciativa sorgeix de la idea que van tenir els dos joves quan, pel fet que Xavi és al·lèrgic a les picades d’abella, es va voler donar continuïtat al negoci familiar del seu pare, però d’una altra forma. Després d’haver analitzat el mercat i veure que el sector de l’apicultura és un sector que no està explotat pel que fa a les aplicacions mòbils, ja que la resta d’empreses que ofereixen un servei similar es basen més en la gestió de feina per a l’apicultor. Els joves, en aquesta aplicació tenen uns objectius ben clars: apropar l’apicultura a les noves tecnologies, promocionar el consum de productes naturals i de quilòmetre 0, augmentar la població d’abelles, oferir una millor educació envers el món apícola i evitar el malbaratament d’aliments. A banda, ofereixen un certificat d’adopció en el que s’atribuirà el rusc a l’usuari, es dirà el nombre d’abelles que aquest ha portat al món i se certificarà que l’usuari pugui comercialitzar per compte propi la mel que hagi generat. L’aplicació permetrà veure tot el procés que té un rusc d’abelles, des de l’adequació del terreny fins a l’extracció de mel. L’usuari podrà triar el tipus de mel que vol rebre a final de temporada: mel de mil flors, de romer, d’alta muntanya o de taronger.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -