14.3 C
Amposta

Dos bombers de l’Ebre a Ucraïna: la vessant més solidària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Dos bombers, un d’Amposta i l’altre de Tortosa juntament amb les associacions de la resta de parcs de Catalunya es mobilitzen per ajudar la població d’Ucraïna. Hi portaran material humanitari i oferiran el transport a persones refugiades per traslladar-les fins a Catalunya. Avui, la redacció d’Imagina Ràdio hem parlat amb el portaveu del projecte «Bombers per Ucraïna» de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre és el cap de parc i oficial Xesco Nuñez. 

-Com va sorgir la idea de “Bombers per Ucraïna”?

Un grup de bombers de les diferents regions d’emergència de Catalunya, van veure la necessitat de preparar expedicions d’ajut a Ucraïna per dur material humanitari, oferir transport a persones refugiades i portar-les cap a Catalunya.

-Com teniu pensat mobilitzar-vos i preparar expedicions d’ajut a Ucraïna?
Els bombers professionals que voluntàriament vulguin col·laborar tant en la recollida de material humanitari com en el posterior transport d’aquests material, i després transportar als refugiats a Catalunya.

-És un projecte pioner aquí a Catalunya, com vos organitzeu?
Si, es un projecte pioner a Catalunya. Ens hem organitzat territorialment. Tots som bombers professionals i voluntaris de pràcticament tots els parcs de Catalunya, que individualment i de forma voluntària ens unim al projecte, donant suport humà, logístic, material i econòmic, informatiu (comunicació a xarxes socials i premsa). Cada regió té els seus referents territorials i tota la informació se centralitza en un grup gestor que porta l’organització, la logística, l’economia i la comunicació. En aquest grup també tenim professionals vinculats a les diverses àrees: comunicació, logística, traducció…

-Quants bombers de l’Ebre vau participar en les expedicions?

Vam haver de fer un sorteig ja que erem molts els interessats en anar-hi. Finalment en van anar dos des de Tortosa.

-Quina sensació teniu des d’aqui al territori en aquest projecte?
Molt bona, ja que ha hagut moltes persones que s’han implicat col·laborant tant econòmicament com amb l’aportació de material humanitari.

-Els començaments sempre son durs, vos sentiu recolçats?
Ha estat molt positiu el recolzament del bombers del territori.

-Com vos subvencioneu?
Mitjançant donacions solidàries de totes aquelles persones que vulguin col·laborar.

-Quantes expedicions teniu planificades fer? N’heu fet alguna ja?
N’hem fet dues i ara estem planificant d’altra.

-Quines aliances i sinergies teniu?

Tenim contactes al consolat ucraïnès de Barcelona, a ONG que treballen a la frontera de la zona de conflicte (Juntos por la Vida), amb bombers d’altres països d’Europa que donaran suport logístic en el camí de tornada (parcs de bombers alemanys), amb la Creu Roja, amb l’Associació d’Ucraïnesos a Catalunya, amb Servei d’Urgències i amb Emergències Socials de Barcelona. També ens estem coordinant amb el Fons Català de Cooperació i estem en contacte amb l’Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament. Tot i això, cal pensar que el projecte és dinàmic i va creixent i evolucionant. Des que el passat dilluns dia 14 de març vam engegar públicament la campanya, hem rebut notícies d’entitats i particulars que volen sumar-se al projecte, ja sigui amb suport material o econòmic.

-Com feu les expedicions?
Lloguem 4 furgonetes amb 8 bombers conductors voluntaris, que transportaran el material humanitari i un cop entregat, portem a refugiats a Catalunya, les expedicions tenen una durada de 5 dies (anada i tornada) .

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -