14.3 C
Amposta

Dos alumnes de Sant Jaume d’Enveja, dins de les millors puntuacions de les proves Cangur 2021

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La prova Cangur és un concurs de matemàtiques promogut per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières (KSF), que es marca com a objectiu la promoció de les matemàtiques entre la gent jove i la mainada, mitjançant una participació massiva en una activitat científica, sense intentar fer cap selecció ni comparació entre països.

L’associació KSF delega a les societats nacionals l’organització local i la traducció i adaptació concreta de les diverses proves a cada llengua. La Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), és l’entitat titular de l’organització en els territoris de parla catalana.

La prova té format de joc-concurs, però el seu autèntic objectiu és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Són 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions cada problema.

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha comunicat que d’entre 12304 participants d’arreu de Catalunya, Albert Arques i Lluc Curto, alumnes de 5è de Primària de l’Escola Pública Sant Jaume i veins de la mateixa població, han estat obtingut unes de les millors puntuacions de Catalunya.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -