14.3 C
Amposta

Donar veu als infants i millorar l’acollida a les famílies, reptes del turisme de les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Incloure la mirada dels infants en la gestió dels espais culturals i millorar l’acollida de les famílies. Aquests són els principals reptes que la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es fixen per impulsar la competitivitat del turisme cultural a les seves destinacions. Així ho han posat de manifest els participants de la jornada Innovació Turística i Cultural a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, en el marc de l’operació Patrimoni Cultural del PECT TurisTIC en família

El Monestir de Poblet ha estat l’escenari d’una sessió que ha comptat amb la presència d’una seixantena d’agents de l’àmbit de la cultura i que han abordat la necessitat de donar veu als infants i a les famílies als equipaments culturals. El sector ha coincidit que cal crear una experiència turística completa, en la qual els infants gaudeixin mentre descobreixen la destinació a través de la seva cultura.

La Jornada ha comptat amb la directora i la fundadora de les dues entitats més importants que treballen al Regne Unit i a França per contribuir a que els museus i equipaments culturals d’aquests països cobreixin les necessitats de la canalla i les famílies. Es tracta d’Alison Bowyer de Kids in Museums, al Regne Unit i de Caroline Rosnet, de Môm’Art, a França. Que els infants siguin protagonistes de l’experiència, que puguin comprendre el discurs museístic, que els espais siguin accessibles i que la seva veu compti durant la presa de decisions sobre els equipaments, són només algunes de les bones pràctiques que impulsen des d’aquestes entitats.

Els consells dels infants, un instrument de participació que dona veu a la canalla

Els participants han pogut conèixer de primera mà un instrument destinat, precisament, a incloure les opinions i la visió de la canalla en la gestió dels museus. Es tracta dels consells d’infants que funcionen als museus de les ciències de Granada, Barcelona i València. Els seus responsables han participat en una taula rodona i han explicat la filosofia i el funcionament d’aquestes eines que incideixen directament en la presa de decisions dels espaís museístics per millorar l’experiència dels nenes i les nenes.

La directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, ha estat l’encarregada de cloure aquesta Jornada que ha finalitzat amb un recorregut pel nou centre de visitants del Monestir de Poblet.

El projecte PECT TurisTIC en família

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”.

El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departamentd’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contractCENFIM.

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -