14.3 C
Amposta

Desencallat el projecte d’electrificació rural d’Ascó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat mes de febrer, la Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE), va donar el vistiplau al projecte d’electrificació rural de baixa i mitja tensió en sòl no urbanitzable d’Ascó per a diverses parcel·les de les partides de la Bassa, la Guitarra, el Pouet i les Serres.

Aquest projecte es remunta a fa més de deu anys en què no s’havia acabat de donar curs, i l’equip de govern, amb la voluntat d’anar resolent aquells temes que es trobaven encallats des de fa molts anys, va realitzar les gestions pertinents per donar-li solució. Després d’haver de ser modificat en dues ocasions, el 2017 la CUTE va suspendre l’aprovació definitiva del projecte fins que no es justifiqués la necessitat del subministrament elèctric i la finalitat en cadascuna de les parcel·les afectades pel projecte d’electrificació rural.

És així com des de l’ajuntament, aquest estiu passat, es va reemprendre el procés, i es va afegir una addenda al projecte argumentant que en un moment en què cal diversificar l’economia del municipi, cal fomentar, entre d’altres, l’activitat agrària i ramadera, que antigament era el suport econòmic del municipi, i un dels principals eixos és la creació de les diferents infraestructures per al desenvolupament i modernització del sector primari. A més, també es va aportar un document en què cada propietari especifica la finalitat del subministrament elèctric a les seves parcel·les: il·luminació de construccions agrícoles existents, funcionament de bombes i motors de sistemes de reg, finalitats ramaderes i connexió de pastors elèctrics.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre encarrega a l’Ajuntament d’Ascó de vetllar que el procés d’execució del projecte s’adeqüi a les consideracions de l’administració quant a impacte i integració paisatgística i que la llicència municipal no s’atorgui per un subministrament elèctric amb finalitat diferent a l’agrícola.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -