14.3 C
Amposta

Des del maig la Unitat de Salut Internacional de l’ICS a les Terres de l’Ebre ha duplicat l’activitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El programa de salut internacionalde l’ICS integra totes les unitats existents en una xarxa que treballa coordinadament en l’assistència integral als viatgers de països amb epidemiologia diferentde la del nostre entorn.

A la consulta es donen consells preventius per al viatge, s’administren vacunes generals i específiques, i es facilita la medicació estrangera per a quimioprofilaxi de malària. Així mateix es fa consulta de patologia importada (postviatge), és a dir, activitats assitencials encaminades a abordar tota la patologia que pugui presentar tota persona que viatja o nouvinguda.

La Unitat de Salut Internacional Terres de l’Ebre està ubicada a la quarta planta de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i té un horari d’atenció de 9 a 14 hores, dimarts, dimecres i divendres. Cal recordar, a més, que està acreditada pel Ministeri de Sanitat per a la vacunació contra la febre groga.

Els responsables mèdics de la Unitat recomanen una visita, com a mínim, un mes abans de la data de sortida. Tot i això, atesa  la gran demanda actual i el fet que les vacunes no prescriuen, és aconsellable demanar visita amb mesos d’antelació perquè és més fàcil trobar-hi dates lliures sense col·lapsar les agendes. Així mateix, s’hi troben amb el problema afegit que hi ha persones demanen hora a dues unitats diferents i no anul·len la segona un cop els han atès en un dels dos llocs.

Anualment s’hi fan al voltant de 1.000 visites, però del maig al’agost es dupliquen les visites en relació amb la resta de l’any: 140 visites mensuals, és a dir, s’hi concentren el doble de pacients. La sol·licitud de visita pot fer-se mitjançant el web de l’Institut Català de la Salut, Salut Internacional i cal tenir en compte que durant aquests mesos hi ha un mes de llista d’espera per a les visites. Els viatgers que més acudeixen a la Unitat són persones amb viatge per lliure amb destinació al sudest asiàtic i l’Àfrica.

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -