14.3 C
Amposta

Deltebre vol contribuir a la disminució del plàstic d’un sol ús repartint bosses reutilitzables casa per casa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els veïns i veïnes de Deltebre rebran a casa seva, durant els propers dies, una bossa de compra reutilitzable per tal d’evitar, de manera progressiva, la utilització de bosses de plàstic. Aquesta campanya s’emmarca en les accions que “des del govern municipal s’estan implementant per tal de neutralitzar l’emergència climàtica”, tal com ha detallat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

En aquest sentit, Soler ha detallat que “estem treballant per contribuir a l’ús d’energies renovables, el foment del reciclatge, la disminució de la contaminació i evitar l’ús del plàstic d’un sol ús”. Recentment, des del govern municipal s’ha aprovat una bonificació del 100% de l’impost de circulació als vehicles elèctrics i del 50% dels vehicles híbrids. En la mateixa línia, també s’ha bonificat l’IBI en un 25% a les famílies o a les empreses que instal·len plaques fotovoltaiques destinades a l’autoconsum.

En total es distribuiran al voltant de 5.000 bosses amb el lema #DeltebreRecicla i, conjuntament amb les bosses, també s’adjuntarà un fulletó amb consells de reciclatge. En tot cas, aquesta és una més de les campanyes de conscienciació ambiental que es realitzaran durant els propers mesos per tal de fomentar la coresponsabilitat en la lluita contra el canvi climàtic.

Canvi d’enllumenat a LED en equipaments públics En la mateixa línia d’actuació, el regidor d’Imatges de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha explicat “des del govern estem promovent i analitzant la implantació de mesures d’estalvi energètic i d’eficiència en les nostres instal·lacions”. De fet, aquesta mateixa setmana es finalitzaran els treballs de canvi d’enllumenat a LED de l’edifici de l’Ajuntament de Deltebre.

Aquesta mesura suposarà un estalvi econòmic de més de 12.000€ durant els propers 6 anys i la inversió del canvi d’enllumenat ha estat subvencionada per part de la Diputació de Tarragona a partir de les gestions del govern municipal. En tot cas, aquesta actuació també està prevista que es pugui dur a terme de manera progressiva a la resta d’equipaments municipals.

Per exemple, des del govern municipal s’està analitzant la instal·lació de plaques d’autoconsum al Centre Esportiu del Delta, per tal complementar la caldera de biomassa existent, i seguir apostant d’aquesta manera per l’energia verda en aquest equipament.

Accions al territori Finalment, Soler ha recordat que, conjuntament amb el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, s’està cercant el finançament amb fons europeus per executar la prova pilot dels dics intel·ligents i inflables per a la preservació de la costa de Deltebre.

Per primera vegada, Deltebre disposa d’una regidoria destinada a les Polítiques Ambientals i durant el proper any, i aprofitant la cimera contra el canvi climàtic, s’estudiaran i s’aplicaran les accions corresponents per tal de contribuir a la neutralització de l’emergència climàtica.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -