14.3 C
Amposta

Deltebre regularà els habitatges desocupats per fomentar l’accés al mercat de lloguer

Segons l'Ajuntament de Deltebre, a hores d’ara, hi ha al voltant de 700 habitatges desocupats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El govern municipal ha presentat en roda de premsa els punts que es duran a aprovació del plenari municipal d’aquest dimecres 16 de setembre el qual es celebrarà telemàticament. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “aquest plenari ha de permetre donar llum a diferents qüestions que hem estat treballant durant aquests darrers mesos i així seguir avançant en la gestió”.

Una d’aquestes qüestions és l’aprovació del reglament d’habitatges desocupats que té “la finalitat principal de fomentar la incorporació de nous habitatges al mercat de lloguer del municipi i així ampliar el parc de lloguer al municipi”, tal com ham remarcat la tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Elisabeth Tomàs, en el transcurs de la roda de premsa.

El cens elaborat per l’Ajuntament de Deltebre contempla que, a hores d’ara, a Deltebre hi ha al voltant de 700 habitatges desocupats, una dada que s’haurà d’acabar de validar amb confecció del registre municipal d’habitatges desocupats que inclou el reglament. Aquesta és una mesura destinada als grans tenidors, i per a facilitar la incorporació d’aquests immobles al mercat de lloguer, es cobrarà un IBI recàrrec del 50%. Finalment, un dels altres punts que es debatrà serà l’ampliació de les bases de l’EuroDelta.

La regidora de Servei a les Persones, Lluïsa Ventura, ha explicat que “volem efectuar aquesta ampliació per també donar cabuda a les famílies que estiguin patint inestabilitat laboral i econòmica, i així complementar la resta d’ajuts que l’Ajuntament de Deltebre posa a la seva disposició”. Per a poder accedir a l’EuroDelta es multiplicarà la renda de suficiència de Catalunya per 2, per tal que així més persones puguin fer ús de la moneda.

En aquest sentit, en el cas que es compleixi amb el barems econòmics, l’import d’EuroDeltes vindrà determinat pels membres de la unitat familiar amb mínims de 120€ trimestrals fins a arribar a màxims de 300€ trimestrals. Durant aquests mesos s’ha estat treballant per confeccionar la xarxa de comerç de l’EuroDelta, la qual a hores d’ara ja contempla més de 70 adhesions d’establiments locals i de proximitat.

El plenari també durà a aprovació el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Deltebre, el qual contempla diferents accions a dur a terme a nivell intern fins al 2022 “amb l’objectiu de seguir caminant i avançant sempre en criteris d’igualtat de gènere”, com ha detallat la regidora de Foment Cultural, i Igualtat i Gènere. Cal esmentar que aquest Pla complementa a Pla Local de la Dona que l’Ajuntament de Deltebre ja està impulsant.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -