14.3 C
Amposta

Deltebre preveu invertir 14 MEUR en equipaments, infraestructures i en millorar la imatge de poble

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimarts dia 15 de juny l’Ajuntament de Deltebre ha fet balanç dels dos primers anys de mandat, marcats en gran part per la pandèmia de la Covid-19 i pel temporal Gloria. El consistori ha explicat les inversions que assoleixen els 14 milions d’euros, que s’han iniciat o que s’iniciaran en les pròxims setmanes i mesos.

L’equip de Govern també ha explicat altres qüestions de l’actualitat com és el cas de l’estat de la tramitació del POUM. En aquest sentit, la setmana passada va arribar un informe de Costes de l’Estat que donava validesa a l’aprovació del POUM amb condicionants. D’aquesta manera, tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “en les pròximes setmanes Deltebre disposarà finalment d’un POUM que ha de permetre crear més oportunitats per a la ciutadania i agents socials i econòmics, i resoldre gran part de les problemàtiques urbanístiques del municipi”.

Pel que fa a les inversions, destaquen actuacions per a la millora de la imatge de poble, com són el cas de la urbanització de fins a 6 carrers (1.400.000 €), l’adequació de camins rurals (350.000 €), la millora de l’accés al Centre Esportiu del Delta i a l’espai assistencial Dr. Joan Santigosa (132.000 €), l’adequació i il·luminació de la carretera d’accés a la desembocadura (307.000 €), l’arranjament i asfalt de la TV-3454 (2.000.000 €), i la depuradora de Riumar (7.000.000 €), aquests dos últims amb finançament íntegre per part de la Generalitat de Catalunya.

Però també altres actuacions encaminades a la millora de la cohesió social com el Centre Cultural del Barracot (255.000 €), l’entorn de les instal·lacions Josep Maria Torres (314.000 €) i la millora dels parcs infantils (200.000 €); o bé per a l’impuls de l’economia amb l’espai d’aparcaments i mobilitat de les platges (220.000 €), el desenvolupament de la zona UA3 del polígon (358.000 €), o la llotja de peix al port de Deltebre (700.000 €), inversió efectuada per Ports de la Generalitat de Catalunya. Finalment, i entre altres actuacions, també cal citar la instal·lació de 1.187 plaques fotovoltaiques en equipaments municipals per generar estalvi en el subministrament de la llum, amb una inversió del voltant dels 430.000 €.

L’alcalde ha explicat que “el conjunt de totes aquestes actuacions, algunes de les quals ja s’han iniciat i algunes d’elles començaran en les propers setmanes, ens ha de permetre seguir avançant com a municipi, dotant a la ciutadania de més serveis, equipaments i infraestructures per seguir millorant el seu benestar i enfortint l’orgull de pertinença a un Deltebre que es consolida com a cor i capitalitat del Delta de l’Ebre”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -