14.3 C
Amposta

Deltebre invertirà 1,8 MEUR en la recuperació de l’antiga Cambra Arrossera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Deltebre ha estat beneficiari d’una subvenció del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol d’1.810.401 euros provinent dels fons Next Generation. Aquests recursos aniran destinats a un projecte que permetrà recuperar l’antiga Cambra Arrossera i esdevindrà en un nou espai de cohesió i emprenedoria per al jovent, i també per al foment de la igualtat i la projecció de la cultura.

L’antiga seu d’Arrossaires del Delta de l’Ebre és a l’entrada del municipi per l’avinguda Goles de l’Ebre, i actualment encara se’n conserven tres edificis: dues naus de més 500 metres quadrats i l’antic molí d’arròs, que està en molt bon estat de conservació.

El consistori avança que aviat s’iniciarà el procés de redacció del projecte per tal que es pugui aprovar en els pròxims mesos i licitar les obres. L’objectiu principal, com ha remarcat l’alcalde, és que “l’Arrossera es projecti com un espai que aglutini les necessitats del jovent del municipi, sigui en qüestions de formació, d’emprenedoria o d’oci, però també que desperti l’essència cultural, el motor associatiu i que fomenti accions que impulsin la igualtat”.

Des del govern municipal fa temps que s’està treballant per tal de donar un nou ús a l’antiga Cambra Arrossera. En aquesta línia, fa pocs anys es va estrenar l’Obrador, un espai de creació artística liderat per Roberto Olivan i que permet idear i projectar creacions arreu del món des de Deltebre.

La patrimonialització de la Cambra Arrossera se suma a la resta d’actuacions que durant aquests anys s’han impulsat des del Govern municipal per realçar la història del municipi: des de la recent adquisició de l’antic cinema Rialto, que es va anunciar fa poques setmanes, a la rehabilitació de la barcassa com a escenari d’activitats i la coetera ubicada al Parc Fluvial del Delta, entre d’altres.

Aquesta actuació està inclosa en la convocatòria del Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics de titularitat local (Pirep local), inclòs al Pla de Recuperació. En total, finançarà 405 projectes a la província de Tarragona dels 1.065 presentats, escollits en base a criteris de qualitat arquitectònica, solidesa, governança, enfocament integral, innovació i oportunitat.

L’objectiu de les intervencions a finançar és reduir més del 30% el consum d’energia primària no renovable. Els projectes seleccionats registren un enfocament integral de la rehabilitació, basat en els principis de qualitat que promulga la Llei de qualitat de l’Arquitectura.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -