14.3 C
Amposta

Deltebre i l’Ametlla de Mar no cobraran la taxa de terrasses durant el 2020

Tots dos ajuntaments facilitaran l'aplicació de les terrasses

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar no cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública aquest 2020, segons ha informat La Cala RTV. L’equip de govern ha anunciat la suspensió del seu cobrament a partir de la declaració de l’estat d’alarma. Una mesura fiscal que beneficiarà directament sectors com el comerç, l’hostaleria i la restauració del municipi.

Això suposa que els establiments no pagaran, durant el que queda d’any, per les terrasses amb taules i cadires, les marquesines i testos, el tancament de carrers o l’ocupació per tendes. L’alcalde Jordi Gaseni remarca que l’objectiu de la mesura és ajudar els empresaris i reactivar l’economia local.

L’excepció de pagament suposarà que l’Ajuntament deixi d’ingressar uns 80.000 euros. Aquesta mesura beneficiarà la pràctica totalitat dels establiments de la població, exceptuant aquells que estan dins el domini portuari. Per això, l’alcalde explica que demanaran a Ports que tampoc els cobri la taxa.

Per altra banda, el consistori està estudiant poder augmentar l’espai de les terrasses en els casos que sigui possible perquè bars i restaurants no perdin la seva capacitat, tot i la reducció de l’aforament a la meitat per garantir el distanciament. Gaseni també anuncia que es podrien avançar el tancament de carrers. Està previst que les terrasses puguin reobrir a partir del pròxim dilluns 11 de maig.

El govern municipal de l’Ajuntament de Deltebre comença a treballar amb l’aplicació del Pla de Reactivació Socioeconòmica, que es va aprovar en el plenari del darrer dimecres. En aquest sentit, aquest dilluns s’ha anunciat que l’Ajuntament de Deltebre assumirà el cost econòmic de les terrasses dels bars i restaurants del municipi que així ho sol·licitin, com també facilitarà l’ampliació de les terrasses per ajudar a la dinamització del sector. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “en un context com l’actual, des del govern municipal som conscients que hem d’estar al costat dels sectors econòmics i facilitar les eines per tal que es pugui reactivar l’economia al nostre municipi després de l’aturada de la COVID-19, per aquest motiu aquest any assumirem el cost econòmic de les terrasses dels bars i restaurants que així ho sol·licitin”. A hores d’ara, des de l’ajuntament s’està treballant amb els tràmits i informarà de com s’ha de procedir a aquesta sol·licitud. 

A banda d’assumir el cost econòmic de les terrasses, Soler també ha detallat que “ens estem posant en contacte amb els establiments que disposen de terrassa per analitzar la viabilitat de la seva ampliació”. La reobertura dels bars i restaurants està prevista a partir del proper 11 de maig, atenent a l’evolució de la pandèmia i a les indicacions sanitàries de l’estat espanyol. 

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -