14.3 C
Amposta

Deltebre adjudicarà el servei d’aigua i clavegueram a Aigües de Catalunya i preveu una inversió de 2 M€

El consistori vol millorar un 20% el rendiment de la infraestructura que perd un 70% de l'aigua potable que circula

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aigües de Catalunya és l’adjudicatària del servei d’aigua potable i clavegueram de Deltebre (Baix Ebre). El nou contracte s’iniciarà el pròxim 1 de gener i tindrà una vigència de cinc anys. L’empresa haurà d’aportar 1.125.000 euros en aquest quinquenni, en concepte de cànon que invertirà directament més d’un milió d’euros. El consistori pretén incrementar un 20% el rendiment de la xarxa, ja que actualment, un 70% de l’aigua potable que hi circula s’acaba perdent. Aigües de Catalunya també haurà de fer una aportació de 80.000 euros de contribució per a la tarifa social de l’aigua i 25.000 euros per a campanyes de comunicació i sensibilització. El contracte s’ha d’aprovar en el plenari d’aquest dijous.

Durant aquests primers cinc anys també s’elaborarà un pla director d’Infraestructures Hidràuliques per fer una renovació de la xarxa després de les actuacions d’urgència. Segons ha avançat l’alcalde Lluí Soler, l’adjudicació no suposa un increment de la tarifa de l’aigua.

En el plenari d’aquest dijous també es durà a aprovació participar en una agrupació de sol·licitants a la segona convocatòria del PERTE, per fer una inversió de 557.301 euros per digitalitzar els comptadors de l’aigua.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -