14.3 C
Amposta

Daniela Lleixà, alcaldessa del Mas de Barberans: “És la primera vegada en democràcia que la gent del Mas ha dit que volia un canvi”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Daniela Lleixà d’Esquerra Republicana és la primera alcaldessa del Mas de Barberans amb el 54,5% dels vots i 4 regidors, tres més que el 2019. Tots pel Mas (PSC) ha perdut la meitat dels regidors i ha passat dels 6 del 2019 a 3. La participació, a diferència de la resta de Catalunya, ha pujat força al municipi. Ha anat a votar un 85,8% del cens, 7,9 punts més que fa quatre anys. Ha superat la mitjana catalana en 30 punts, ja que la participació en el país ha estat del 55,5%.

A continuació Lleixà fa una valoració dels comicis i com afronta el nou govern aquesta legislatura:

1. Quina valoració en feu dels resultats aconseguits aquest 28M?

Estem molt contents dels resultats. Portem dos anys de treball intens preparant les eleccions del 28 de maig. Hem creat un grup transversal preparat per governar. Volem aportar aire fresc, projectes i lideratges nous que incloguin en totes les masoveres i masovers. Hem explicat les nostres línies de govern a la gent i al mateix temps hem recollit les propostes que ens feien les persones del poble i les hem integrat al projecte.

Durant els darrers mesos ens hem trobat amb entitats socials i econòmiques del poble, les quals ens han transmès projectes, neguits i necessitats. La cooperació i complicitat amb les entitats és clau per unificar criteris i esforços, deixant a part els interessos personals i mirant el bé de la comunitat. La gent del Mas ha sortit massivament a votar (86% participació) i ha dit que volia un canvi.

2. Què els hi diríeu a les persones que us han votat?

Nosaltres vam dir durant la campanya que volíem un projecte de govern per a tothom i això és el que volem dur a terme sense distingir qui ens ha votat i qui no. Crec que és la millor manera de fer polítiques municipals de qualitat. Tenim una responsabilitat enorme per la confiança que ens han dipositat els nostres veïns i és així com encarem aquests quatre anys.

3. Quins són els projectes més importants que voleu dur a terme aquesta legislatura?

Hem estructurat el nostre projecte de govern en quatre grans blocs:

Sostenibilitat: Treballarem per un model de poble sostenible, on integrarem l’evolució i tradició i fomentarem la utilització d’energies renovables tant en l’àmbit públic com privat.

Bon govern i transparència: Posarem les institucions al servei dels ciutadans adaptant les dependències/serveis municipals a les necessitats de les persones. Volem que la informació municipal sigui accessible i transparent per a tothom, informant la ciutadania dels processos selectius i dels nous contractes de treball relacionats amb l’Ajuntament i duent a terme assemblea ciutadana informativa com a mínim un cop a l’any. Treball continuat i sincronitzat amb i per les entitats.

Nova ruralitat: Establirem un Pla de rehabilitació i creació d’habitatge, per afrontar la manca d’habitatge assequible perquè aquells que volen arrelar i viure al Mas ho puguin fer. Treballarem per mantenir i incentivar els negocis al poble i oferirem espais dintre de les dependències municipals per al coworking fomentant els nous emprenedors.

Persones: Volem posar al centre de les polítiques municipals el jovent i la gent gran. Promoure una vellesa respectada amb serveis municipals adaptats a les seves necessitats i treballarem perquè les masoveres i masovers visquin millor i, per tant, visquin més felices.

4. Quina relació voleu mantenir amb la resta de partits del consistori?

El Mas és un poble petit, tots ens coneixem i tots ens trobem a tot arreu. Volem mantenir un ambient cordial amb l’oposició. Vam presentar-nos a les eleccions amb un projecte per construir, créixer i sumar. I aquesta és l’actitud de govern que volem tindre.

5. Què suposa per a vosaltres estar al capdavant del consistori aquests pròxims 4 anys?

Com comentava abans, per a natros és una gran responsabilitat. Venim de 44 anys de govern socialista al Mas, és la primera vegada en democràcia que la gent del Mas ha dit majoritàriament que volia un canvi. Tenim un projecte il·lusionant i un deure en tots els masovers i masoveres.

6. Com voleu que sigui el vostre municipi d’aquí a 4 anys?

Volem un poble més transparent, més sostenible i més participatiu. En definitiva volem una societat més feliç i més justa.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -