14.3 C
Amposta

Cues quilomètriques a l’entrada de la Ràpita a les portes del pont de Setmana Santa

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Els ajuntaments de la costa de l’Ebre mantenen i reforcen la vigilància durant els cap de setmana llarg de Pasqua per evitar l’arribada de persones amb segona residència o turistes als seus municipis per frenar l’expansió de la covid-19. És el cas, entre d’altres, de Sant Carles de la Ràpita, on la policia local ha restringit durant tota la setmana l’accés al nucli urbà a un únic punt –l’entrada nord per l’antiga N-340- i ha interposat una quinzena de denúncies per incomplir les condicions per poder circular per la via pública durant l’estat d’alarma. Tot i que molts visitants ja desisteixen d’entrar al poble, els agents vigilaran especialment aquelles persones que es van establir fa dies al municipi o que venen de nuclis veïns.

Sant Carles de la Ràpita manté des de fa gairebé una setmana tots els accessos de vehicles tancats a excepció de l’entrada nord per l’antiga N-340, al carrer Sant Josep, on es manté les 24 hores del dia un control de la policia local. Allí s’han posat una desena de les quinze denúncies que els agents han tramitat des d’aquest dilluns, força menús que les 53 entre divendres i diumenge passat.

Per allí hi passen diàriament uns 3.200 vehicles. No són, únicament, dels veïns del poble o dels serveis autoritzats: en alguns casos es tracta de ciutadans de nuclis pròxims, com Alcanar Platja o Poble Nou del Delta, que tenen el nucli com a referència a l’hora de fer les seves compres o sortir en direcció nord.

Manel, un dels agents que es troben aturant els vehicles al control reconeixen que han trobat “un parell de casos” de visitants que han intentat arribar al nucli urbà de nit. “Però, en general, la gent s’absté d’entrar”, admet. “El problema és la gent que ha pogut venir abans o venir a peu, de llocs com Alcanar Platja. És incontrolable”, raona, tot recordant la dificultat que suposa arribar a tots els carrers i camins que connecten amb aquestes zones. De fet, la majoria de les actes fan referència a persones que vulneren les normes de l’estat d’alarma, que surten en grup o queden amb amics.

La policia local mantindrà i intensificarà durant tot el cap de setmana les mesures de control d’accés que es van implantar el passat divendres. Hi haurà presència d’agents les 24 hores a l’únic punt d’accés obert. En el cas que no puguin acreditar un motiu que prevegi l’estat d’alarma, se’ls aixecarà denúncia i se’ls farà girar cua. Addicionalment, patrulles de reforç recorreran el nucli urbà per detectar persones amb segones residències que puguin arribar o infraccions de la normativa.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -