14.3 C
Amposta

Cribratge massiu i mesures excepcionals a Tivenys per l’origen desconegut d’un brot

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tivenys, un petit municipi de 902 habitats del Baix Ebre, ha registrat en tan sols quatre dies, del 6 al 9 de maig, 8 positius de Covid-19, que juntament amb dos més formen un brot. Aquest brot no ha pogut ser traçat correctament pel Servei de Vigilància Epidemiològica i no es coneix l’origen exacte, per aquest motiu des del Departament de Salut es van posar en contacte amb l’ajuntament per anunciar que s’havia de realitzar un cribratge massiu per tal de trencar totes les cadenes de transmissió i evitar la propagació comunitària.

El poble registra a hores d’ara un risc de rebrot molt alt, de 1.503 i una velocitat de propagació (Rt) d’1,85, la més elevada de les Terres de l’Ebre. Segons el mapa de casos actius de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), actualment hi ha 8 positius actius i en total des de l’inici de la pandèmia se n’han detectat 41.

L’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe, ha explicat a Imagina Ràdio que el cribratge s’està realitzat tal com estava previst: “Hi ha tres franges horàries de les 11 a les 14 hores. Divendres vam demanar mitjançant Ebando i pregó que tothom qui es pensés que havia pogut ser contacte d’un positiu que es posés en contacte amb l’ajuntament, després vam establir una llista, vam definir les tres franges i vam trucar a tothom”.

Tanmateix, Galbe explica que des del consistori ja s’han pres algunes mesures extraordinàries per ajudar a evitar l’expansió de la Covid-19: s’ha suspès l’esplai infantil, els tallers per adults i la gent gran i les activitats esportives dirigides, a més, s’ha tancat el parc infantil, les instal·lacions esportives i el casal de la gent gran. “Esperarem a veure com evolucionen aquestes pròximes hores i els resultats del cribratge, que podríem tenir en 24 o 48 hores, per veure si cal prendre més mesures”, ha explicat l’alcalde.

Finalment, segons detalla el batlle de Tivenys, des d’epidemiologia no han pogut confirmar l’origen del brot: “L’origen d’aquest brot no acaba d’estar clar i no volem fer estimacions que no sabem del cert. Ara ens volem centrar a contenir-lo”. Algunes veus apunten que alguns dels positius podrien estar relacionats amb un bar de la localitat, però des del Servei d’Epidemiologia no ho han pogut confirmar i és per aquest motiu s’ha decidit fer el cribratge.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -