14.3 C
Amposta

Creu Roja Tortosa atén prop de 3.400 persones el 2022, la meitat de les quals per extrema vulnerabilitat

L'entitat ha remodelat les seves històriques instal·lacions al centre de la ciutat, on s'ha ubicat un espai que porta el nom d'Anna Algueró

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons les dades facilitades per l’assemblea local de Tortosa de la Creu Roja, durant l’any passat es van atendre un total de 3.387 persones, de les quals gairebé un 50% van ser usuaris en situació d’extrema vulnerabilitat. La majoria de les persones ateses requerien cobertura de necessitats bàsiques d’alimentació i higiene, ajudes de caràcter sanitari i prestacions econòmiques per afrontar despeses de subministraments, lloguer i vestimenta.

L’atenció a les necessitats bàsiques com la cobertura d’alimentació, higiene, ajuda sanitària i prestacions econòmiques per afrontar despeses de subministraments, lloguer, vestimenta, entre altres, va representar el 44% dels projectes de la Creu Roja a la zona, amb un total de 1.480 persones ateses en quatre projectes, dos d’ells destinats a infants d’entre 0 i 6 anys.

La Creu Roja a Tortosa prioritza l’atenció als infants en dificultat social i ha prestat suport a 158 nens, nenes i joves en situació de vulnerabilitat. Durant el 2022, l’entitat ha dut a terme projectes que busquen promoure el desenvolupament global d’aquests infants, fomentant la seva capacitat, el lleure saludable i hàbits de vida adequats. A més, la Creu Roja té una llar d’infants a la ciutat que acull actualment 50 menors. L’organització també ofereix acompanyament psicosocial i treballa per combatre la solitud no desitjada.

Per millorar les capacitats i fomentar el benestar de les persones amb dificultats socioeconòmiques, l’organització ofereix orientació laboral i jurídica, així com atenció psicosocial. Un dels principals col·lectius a qui s’adrecen aquestes accions és el de la gent gran. Un total de 573 persones majors de 60 anys participen en programes de promoció de l’envelliment actiu per millorar les relacions socials, les funcions cognitives i el seu benestar físic i emocional.

Foto: Imagina Ràdio

Durant el 2022, la Creu Roja de Tortosa va proporcionar servei de teleassistència a 271 usuaris, mantenint un contacte constant i oferint atenció directa les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, amb un total de 4.119 intervencions realitzades durant l’any. També van atendre 1.323 persones des del Centre de Reconeixement Mèdic i van ajudar a tramitar la targeta sanitària a 33 persones. Aquesta tasca ha estat possible gràcies a la col·laboració de 191 voluntaris i 1.504 persones i empreses sòcies que donen suport a l’organització.

Imatge de l’acte d’inauguració de les noves instal·lacions de Creu Roja Tortosa

Reinauguració de les instal·lacions amb homenatge a Anna Algueró

L’entitat Creu Roja de Tortosa ha inaugurat la remodelació de les seves instal·lacions al centre de la ciutat en coincidència amb el canvi de mandat del Comitè Local. La reforma ha fet que les instal·lacions siguin més accessibles i adaptades a les activitats que es duen a terme. Durant la inauguració també es va homenatjar a Anna Algueró.

Foto: Imagina Ràdio

La Creu Roja de Tortosa ha inaugurat les seves instal·lacions remodelades, ubicades al centre de la ciutat, amb la presència de més d’una seixantena de persones i autoritats vinculades a l’entitat. Durant l’acte, s’ha presentat la Sala Anna Algueró, en honor a qui va ser membre del Comitè Local de Creu Roja Tortosa des de 1995 fins a 2022, en reconeixement a la seva dedicació i entrega a l’entitat.

El president local de Creu Roja Tortosa ha agraït a tots els qui han col·laborat per tirar endavant l’activitat d’atenció a les persones vulnerables, així com als socis, empreses i institucions que donen suport a la tasca que es realitza des de l’àmbit local. La remodelació de les instal·lacions ha estat realitzada per fer-les més accessibles i adaptar-les a l’activitat que s’hi duu a terme actualment.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -