14.3 C
Amposta

Creu Roja Tortosa atén 185 famílies de la ciutat amb béns i aliments de primera necessitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els i les voluntàries i el personal laboral de la Creu Roja Tortosa donen resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables per l’emergència del coronavirus. Fins al moment, s’ha realitzat més de 868 trucades de seguiment a persones que participen en els projectes de gent gran, malalts crònics i projectes de salut de l’entitat. A Tortosa, 185 famílies han rebut béns de primera necessitat i aliments bàsics de mans de la Creu Roja Tortosa. La Creu Roja Tortosa ha creat les “Gestions Socials”, un servei puntual, esdevingut d’aquesta crisi dirigit a col·lectius de risc que no disposen d’una xarxa familiar o veïnal propera, on el voluntariat de l’entitat ofereix l’opció de fer la compra de productes de primera necessitat i entregar-la a domicili a les persones amb més risc de contraure la COVID19.

Arran de la recent epidèmia mundial del coronavirus, la Creu Roja ha afegit a les activitats que normalment duen a terme, la tasca de “les gestions socials”. Els i les voluntàries van a comprar aliments i productes de primera necessitat per a les persones més vulnerables i que tenen més riscos de contraure la COVID-19. Per oferir aquest servei la Creu Roja aplica estrictament tots el protocols d’higiene i seguretat per evitar riscos de contagi. 

A dia d’avui, 103 són les persones que s’han format a Tortosa en el curs de Cruz Roja COVID19. Un curs online, obert a tota la població, amb informació bàsica sobre la COVID19 i mesures de protecció. 

Tanmateix, aquesta no és l’única tasca que es du a terme. Les activitats que abans ja realitzava l’entitat es segueixen fent, tot i que adaptades a les noves necessitats actuals. 

Les activitats són: 

  • Entregues d’aliments: Cada 8 dies repartim per les famílies més vulnerables menjar per subsistir els dies que hem d’estar tancats pel confinament. 
  • ATEMPRO: Segueix actiu el servei de teleassistència d’Atenció i Protecció a Víctimes de Violència de Gènere. 
  • Centre de contacte: Com fem habitualment, fem seguiment telefònic als sectors de població més vulnerables. En la situació actual posem més incidència en recordar les mesures d’higiene i seguretat i en detectar possibles necessitats. 
  • Gestions socials: Per aquelles persones que pertanyen a col·lectius de risc, que no disposen d’una xarxa familiar o veïnal propera, La Creu Roja Tortosa ha activat el que anomenen “Gestions Socials”. L’entitat s’encarrega de fer la compra, i lliurem a domicili aliments i productes de primera necessitat. Amb aquesta iniciativa també volem donar suport al comerç local i de proximitat. 

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -