14.3 C
Amposta

Creix l’interès per l’enoturisme entre el públic jove

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Cellers Tarroné tanca el primer trimestre d’activitat  enoturística regular amb una valoració molt positiva. El celler, situat al centre  de Batea, va començar per Setmana Santa un programa estable de visites amb l’empresa especialitzada Vinomi Rural Experience amb la voluntat de  diversificar i ampliar les activitats i esdevenir una de les referències enoturístiques a la DO Terra Alta. Des de 1942, les portes de Celler Tarroné han  estat obertes a visitants però aquest 2021 s’ha professionalitzat la seva atenció i  els resultats han estat molt positius. La gerent de Vinomi Rural Experience,  Pilar Ferrando, fa un balanç satisfactori del primer trimestre: “Hem d’estar  contents, hem omplert totes les activitats que hem proposat, tant les visites  regulars del cap de setmana com els esdeveniments més singulars: la tarda de  jazz i vins que vam organitzar al juny va tenir molt d’èxit”.  

A l’espera que les mesures sanitàries per la Covid-19 es relaxin, de moment  només s’ha implementat una part del programa d’enoturisme del celler. “La  idea és tenir una programació estable durant tot l’any que vinculi els vins que  elaborem al celler amb diferents disciplines artístiques i agents culturals de  la comarca. Volem que Cellers Tarroné sigui un espai on hi passin coses, hi  hagi connexions entre persones afins i que el vi sigui el fil conductor”, explica 

la gerent i sommelier, Imma Solé Llop. De moment, l’activitat que està tenint  més sortida són les visites programades els cap de setmana per descobrir Cellers  Tarroné fent “una aproximació artística i hedònica al que som”, diu Imma Solé. Es tracta d’una visita guiada amb apunts anecdòtics per la Batea medieval.  Després del recorregut pel poble, es fa una parada al carrer Josep Pla (al lateral  del celler) per contemplar el mural de l’artista lleidatana Lily Brick, que porta  per nom “Vi, mostra’m l’art de beure la nostra pròpia història” i que és un viatge  gràfic per la història de la Terra Alta i de Cellers Tarroné. Durant la visita es  tasten 4 vins. La durada aproximada és de 2 hores amb un preu per persona de  18 euros. 

“Tenim molts turistes catalans i molts wine lovers. Les persones que ens visiten  tenen clar quin celler volen visitar perquè en coneixen els vins o n’han sentit a  parlar. Hi ha visitants que repeteixen i hem observat que cada vegada s’acosta  públic més jove a les activitats que organitzem. És un segment que està  interessat a fer tastos de vins amb amics i ha trobat en l’enoturisme una nova  activitat d’oci”. Cellers Tarroné ho celebra perquè el sector del vi necessita 

nous consumidors i perquè confirma que l’estil de visites dissenyat per Vinomi  Rural Experience, amb un discurs entusiasta i desenfadat per explicar el món  del vi, és capaç d’atraure nous públics. Pilar Ferrando ha tingut clar des dels  inicis que “cal defugir de les visites on s’explica el procés d’elaboració i s’han  d’evitar els tecnicismes i aportar senzillesa al relat. Mostrar l’autenticitat i  l’estima pel que es fa i per la terra. Vull ensenyar què és la Terra Alta i la  necessitat que hi ha de cuidar-la per poder viure del vi i de l’enoturisme. Som  el que som, no pel que tenim, sinó pel que vivim”. 

De cara a la tardor i si la pandèmia ho permet, Cellers Tarroné preveu anar  desplegant totes les activitats del pla d’enoturisme amb la intenció que el  visitant “conegui, escolti i tasti les olors i les aromes de Batea, del celler, de  les vinyes, i descobreixi que no només és una empresa familiar on es fa vi, sinó  també una manera de viure a la Terra Alta”, explica Imma Solé Llop. A més a  més de la visita setmanal i dels actes que es puguin organitzar per a festivitats  concretes, se’n programarien cinc altres més, amb certa regularitat i a demanda  del visitant: maridatge gastronòmic (vins i formatges), visita a les vinyes (perquè  és on millor es coneix i es beu el projecte), tast exprés (de 4 vins, d’una hora  màxim), take away (que contempla l’opció d’emportar-se els vins per tastar-los  on el visitant vulgui) i visita adaptada per a MICE (ja que les noves instal·lacions  del celler tenen espais on es poden celebrar reunions d’empresa en un entorn  de silenci i amb tots els avantatges tecnològics). 

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -