14.3 C
Amposta

Creen una nova formació política, La Ràpita XXI, que es presentarà com a “alternativa” a les municipals del 2023

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dimecres, dia 9 de novembre, es va donar a conèixer públicament La Ràpita XXI, un nou partit local que es presentarà a les eleccions municipals del 2023. Un partit que es defineix com “de caràcter independent i desvinculat de totes les sigles ja existents”. Els impulsors són Francina Molina, David Reverté, Àngel Rangel i Merchu Pérez.

Molina, actual regidora no adscrita al consistori rapitenc, va deixar el partit Més Ràpita al mes de març per desavinences amb el portaveu Pedro Hernández. La resta també havien estat vinculats a aquest partit i van abandonar-lo per les mateixes raons que la regidora. Segons Molina, Hernández dirigia la formació de forma autoritària i s’hauria negat a fer un pas al costat tal com hauria promès. Hernández va intentar reconduir la situació, sense èxit.

La idea principal de la nova formació La Ràpita XXI és donar als rapitencs i rapitenques “una alternativa real a les ja conegudes, aportant noves cares, noves formes de fer i de treballar i un punt de vista diferent i actualitzat”, segons exposen els promotors.

Actualment, el partit ja està registrat i amb tots els tràmits fets i estan treballant en la confecció de la llista. Segons han avançat els seus fundadors, “es tracta d’una llista molt heterogènia amb gent de molts àmbits, fet que permet actuar i conèixer mancances i possibilitats en molts sectors que es contemplaran al programa electoral”.

Pel que respecta al cap o la cap de llista que encapçalarà la candidatura a les eleccions encara no ho està decidit, ja que seran els membres de la llista els que l’escolliran en assemblea.

Els impulsors del partit es mostren optimistes pel que fa al resultat que puguin obtenir en les eleccions municipals, tot i que destaquen que es mantenen amb els peus a terra, tenint en compte que son “un partit nou” que la gent, “de moment, no coneix”, apunten. Tot i això, estan convençuts que amb el seu programa i idees aconseguiran captar als rapitencs i rapitenques que “estan decebuts amb la política actual i que busquen cares renovades per estar al consistori”.

Els seus portaveus destaquen que volen “tornar a impulsar la Ràpita com a referent a les Terres de l’Ebre, ampliant els seus horitzons d’actuacions de caràcter nacional i internacional en tots els aspectes possibles (gastronòmics, turístics, econòmics, etc.)”, conclouen.

Aquest dimecres el partit ha estat entrevistat a Ràdio Ràpita:

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -