14.3 C
Amposta

Consumir fruita seca provoca canvis en la funció de l’ADN dels espermatozoides

Les modificacions poden comportar variacions en la capacitat de fecundar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Diferents factors ambientals i d’estil de vida s’han relacionat amb la disminució de la qualitat dels espermatozoides i la dieta és un dels més plausibles identificats en els darrers anys. A més, diversos estudis han demostrat que hi ha una estreta associació entre l’alteració de la metilació de l’ADN espermàtic, és a dir, la modificació epigenètica de l’ADN, i la qualitat del semen. No obstant això, fins ara no s’havia publicat cap assaig clínic aleatoritzat amb l’objectiu d’avaluar els efectes de la dieta en aquests canvis de la funció de l’ADN espermàtic.

Amb aquest nou estudi de l’assaig FERTINUTS fet en 72 participants sans, no fumadors i joves (48 dels quals formaven part del grup que consumia fruita seca i els 24 restants formaven part del grup control), els investigadors han pogut observar que 36 regions genòmiques metilaven de manera diferencial entre l’inici i el final de l’assaig únicament en els individus que consumien fruita seca i que el 97,2% de les regions van mostrar un augment de la metilació, és a dir una modificació epigenètica. Aquests canvis en els espermatozoides poden comportar també canvis en la capacitat de fecundar.

Segons els investigadors, aquests resultats proporcionen la primera prova científica que afegir fruita seca a una dieta regular d’estil occidental afecta la metilació de l’ADN de l’esperma en regions específiques.

Redacció J. V

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -