14.3 C
Amposta

Consulta popular al Poble Nou del Delta per restringir la mobilitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El plenari de l’Ajuntament d’Amposta, reunit aquest dilluns 19 de forma telemàtica ha aprovat per unanimitat promoure la convocatòria d’una consulta popular no referendària per a l’elecció de mobilitat al Poble Nou del Delta. S’inicia així el tràmit administratiu perquè el 30 de maig els majors de 16 anys empadronats al nucli de població abans del 31 de març podran decidir si volen que en determinades èpoques de l’any, les de màxima afluència turística, es restringeixi la circulació. La pregunta de la consulta serà: “Estàs d’acord amb el fet que el Poble Nou del Delta esdevingui un nucli urbà per als vianants amb accés restringit a vehicles, excepte veïns i veïnes i serveis, durant deu dies en Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 15 de setembre?” i només es podrà escollir una opció entre el Sí i el No.

Amb l’acord de ple, es convocarà la consulta amb un decret d’alcaldia. S’obrirà, així, un període informatiu que s’acabarà el dia abans de la consulta. Durant aquest període es convocarà una assemblea informativa per explicar cadascuna de les opcions. També s’obrirà el període voluntari per formar part de la mesa electoral i el 10 de maig, amb independència que hi hagi o no voluntaris, es farà un sorteig per establir els 9 membres de la mesa.

La consulta, que es durà a terme amb vot presencial ordinari amb paperetes a sobre tancat, serà el 30 de maig a la pista coberta del Poble Nou per garantir totes les mesures de seguretat de la covid-19. Aquesta iniciativa respon a l’augment dels problemes de mobilitat que està tenint el veïnatge de la població a conseqüència de la massificació del turisme.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -