14.3 C
Amposta

Constitució a la Ràpita del Comitè de Cogestió del Pla de gestió del pop roquer de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ahir a la tarda, a la Confraria de Pescadors de la Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita, es va constituir formalment el Comitè de Cogestió del Pla de gestió del pop roquer  de les Terres de l’Ebre capturat amb cadups i nanses. Aquest és el sisè comitè de cogestió creat en el marc del Decret sobre el nou model de governança de la pesca professional a Catalunya.

El comitè té per objectiu gestionar la pesquera del pop roquer capturat per les flotes d’arts menors de les confraries de pescadors de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre, Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar, que utilitzen línies d’arts tradicionals de cadups i nanses. El pop roquer (Octopus vulgaris) capturat amb aquests ormeigs, a més de poder ser seleccionat per la seva mida, sempre superior a 1 kg de pes, conserva totes les propietats organolèptiques, circumstància que li dona un major valor comercial.

El comitè de cogestió constituït ahir està format per pescadors de la modalitat de les confraries afectades, la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona, la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, investigadors de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona integrats a l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR), l’associació medieambientalista WWF i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.

Després del nomenament del president del Comitè, es van designar els membres de la Comissió Tècnica amb l’encàrrec de dissenyar el Pla de gestió que, tenint com a base una gestió socioeconòmica, ecosistèmica i adaptativa, haurà de regir i garantir el futur de la modalitat. Alhora, es treballarà en el programa socioeconòmic associat que es desenvoluparà paral·lelament, en què es tractaran aspectes comercials de promoció del producte, possibilitats d’obrir línies de subvenció específiques i campanyes de divulgació com a producte de cogestió o de la pesca sostenible.

El model de cogestió desenvolupat a Catalunya basa el seu mecanisme de gestió pesquera en el repartiment de les responsabilitats en la presa de decisions de manera equitativa entre les diverses parts que conformen el Comitè de Cogestió. Aquest mecanisme innovador s’està mostrant una manera molt efectiva de millorar els acords presos sobre mesures tècniques de gestió i altres acords i iniciatives del Comitè. També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i https://twitter.com/agriculturacat.

Redacció –  R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -