14.3 C
Amposta

Consellera Vergés: “Catalunya esta preparada per a detectar i tractar el coronavirus”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat per l’actual situació epidèmica del nou coronavirus a la Xina i en el marc de la propera celebració, a Barcelona, del Mobile World Congress.

En el marc d’una roda de premsa per informar de les mesures de coordinació en matèria de salut acordades amb el Mobile World Congress davant el nou coronavirus, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que Catalunya no suposa una zona de risc per a la salut pública, i ha recordat que fins ara Catalunya només ha investigat 4 sospites i que cap ha resultat cas positiu. De fet, per a la titular de Salut, aquestes primeres anàlisis estan demostrant que el protocol d’actuació contra el coronavirus està funcionant perfectament. “El sistema de salut de Catalunya està preparat per detectar i tractar el coronavirus, per donar la resposta més  adequada, i això ho hem de tenir present aquí i també totes les persones que vindran a aquest congrés”, ha dit Vergés.

Com Vergés, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha recordat que Catalunya està acostumada a rebre, constantment, visites de milers de persones “i sempre responem, perquè apostem ara i sempre per la nostra capacitat de resposta, per donar el màxim d’informació i transparència possible”. Guix ha enumerat les moltes actuacions que, des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, s’estan duent a terme des de fa dies, començant per la confecció del protocol d’actuació i les actualitzacions de què ha estat objecte fins ara. Per exemple, la formació de més de 200 formadors de professionals, el disseny de materials informatius, reunions i comunicacions constants amb el Ministeri de Sanitat, amb universitats, amb la Direcció General de Turisme i el Gremi d’Hotelers, amb direccions de centres hospitalaris públics i privats, amb el consolat xinès i amb la organització del Mobile World Congress.

Pel que fa al Mobile World Congress, entre d’altres mesures, s’ha acordat incrementar la visibilitat dels punts dels serveis sanitaris que hi ha al recinte, donar més visibilitat i desplegar mitjans d’higiene, lliurar preparats amb alcohol per al rentat de mans i per a conscienciar als assistents de la importància de rentar-se les mans, incidir en la neteja i la desinfecció en els serveis de restauració del congrés, i reforçar la coordinació del sistema públic de salut amb el propi servei assistencial del congrés. De fet, la propera setmana continuaran les reunions amb l’organització del Mobile World Congress per seguir coordinant les actuacions que escaiguin.

Per últim, el cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha subratllat que “no estem en una situació excepcional i tenim una estructura de salut preparada”.

Redacció – C. M.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -