14.3 C
Amposta

Condemnada Bayer a indemnitzar uns avis malalts de càncer per l’ús del glifosat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció/CCMA.- El glifosat, un dels herbicides més utilitzats del món, torna a donar problemes a Monsanto i a la seva empresa mare, Bayer.

Un jurat popular de Califòrnia ha donat la raó a una parella d’avis de San Francisco que diuen que han patit càncer després d’utilitzar RoundUp, l’herbicida de Monsanto fet amb glifosat, durant més de 30 anys.

Aquesta és la tercera sentència contra Bayer per l’ús d’aquest insecticida que de moment es pot utilitzar també a la Unió Europea, malgrat que un bon grup d’ajuntaments catalans n’han renunciat.

Aquesta és la indemnització més alta que haurà de pagar la multinacional fins al moment. Bayer ha anunciat que recorrerà la sentència.

A Alva Pilliod, de 76 anys, se li va diagnosticar un limfoma el 2011, mentre que a la seva dona, Alberta, de 74, se li va trobar al 2015.

El matrimoni havia utilitzat Roundup de Monsanto durant uns 30 anys al jardí de casa seva a Livermore, Califòrnia.

Al març, Montsanto també va haver de pagar uns 80 milions a un veí de la localitat californiana de Sonoma.

Investigacions i·licites

A més, el grup químic alemany té obert un altre front. Aquest diumenge va presentar disculpes per encarregar una investigació a prop de dos centenars de polítics, periodistes i científics francesos per saber la seva opinió sobre els organismes genèticament modificats i sobre el polèmic herbicida.

Segons el diari Le Monde, Monsanto va espiar de manera i·lícita aquestes persones i va elaborar diversos informes amb dades personals durant el 2016.

Bayer ha anunciat que encarregarà a una firma d’advocats que investigui el cas i comuniqui a totes les persones afectades la informació que s’ha recopilat sobre elles.

A les llistes apareix l’exministra de Medi Ambient, Ségolène Royal, que ho ha considerat “totalment il·legal”.

A finals de març, Monsanto va ser declarada culpable de negligència a Califòrnia i condemnada a pagar més de 80 milions dòlars, uns 71 milions d’euros, a un jubilat que pateix un càncer atribuït al Roundup, herbicida fet a base de glifosat.

Bayer, va comprar Monsanto per 54.000 milions d’euros l’any passat i és una de els empreses més potents del món.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -