14.3 C
Amposta

La Comissió de Territori del Parlament aprova que Estat i Generalitat millorin l’R16

David Cid (En Comú Podem): “Les Terres de l’Ebre necessiten una política de reequilibri territorial i un pla global que vagi més enllà de les serveis ferroviaris”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat gairebé per unanimitat la proposta de resolució presentada a finals de 2019 per part del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem perquè el Govern català faci les gestions pertinents davant el Govern espanyol per millorar el servei ferroviari de les Terres de l’Ebre.

En concret, la proposta aprovada aquest matí demana prendre mesures per corregir les mancances i la pèrdua de serveis que es van produir a la línia R-16 amb la posada en funcionament de la variant de Vandellòs. La proposta de resolució reclama que el govern català faci les gestions necessàries davant el Govern espanyol per millorar les prestacions, horaris i freqüències de la línia R16 i perquè l’Euromed continuï tenint aturada a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa.

També es demana que es facin les gestions oportunes amb el Govern de l’Estat perquè les Terres de l’Ebre puguin tenir connexió amb l’alta velocitat. El diputat del grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem David Cid ha estat l’encarregat de defensar la proposta de resolució. Ha recordat que, contràriament al que s’havia promès, les Terres de l’Ebre han perdut connexions ferroviàries amb la posada en marxa de la variant de Vandellós. “S’ha de donar resposta a la demanda de la plataforma Trens Dignes de trobar solucions per a les connexions ferroviàries, però sobretot cal eliminar la percepció que hi ha al territori que les Terres de l’Ebre és un territori de segona”, ha reclamat.

Tots els grups parlamentaris han votat a favor de la proposta, que s’ha votat amb el redactat proposat inicialment per Catalunya En Comú Podem. Els grups de Junts per Catalunya i ERC havien presentat una esmena que proposava un redactat alternatiu on es traslladava tota la responsabilitat de les mancances ferroviàries de la R-16 al Govern espanyol. L’únic punt discordant en la votació s’ha produït en el punt referent a recuperar l’aturada de l’Euromed a l’Aldea. El PSC s’hi ha abstingut.

El diputat David Cid ha agraït l’ampli suport donat a la proposta de resolució de Catalunya En Comú Podem perquè considera que “les Terres de l’Ebre necessiten una política de reequilibri territorial i un pla global que vagi més enllà de les serveis ferroviaris”. I, en referència als arguments dels grups parlamentaris de Junts per Catalunya i ERC durant el debat de la iniciativa, David Cid ha tancat afirmant que “ens agradaria que alguns grups tinguessin amb el Govern de la Generalitat el mateix nivell d’exigència que tenen amb el govern de l’Estat”.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -