14.3 C
Amposta

Comencen les obres per construir dos nous aparcaments als antics terrenys de l’estació de Tortosa

Els treballs comportaran la creació de prop de 400 llocs d'estacionament a la ciutat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquesta setmana han començat els treballs per a crear dos nous aparcaments en superfície a Tortosa. Estaran ubicats als antics terrenys de l’estació de tren, que l’Ajuntament va poder recuperar per a la ciutat el desembre passat amb la signatura del conveni amb l’administrador ferroviari Adif. El consistori ja havia avançat la voluntat de generar aparcaments en superfície en aquesta zona, a l’espera del desenvolupament urbanístic d’aquests terrenys. Per això, una vegada definit l’acord, va iniciar de manera ràpida la tramitació per a poder executar les obres.

Les tasques han començat ja a l’àmbit més pròxim al carrer ronda Docs, amb l’accés a la cruïlla amb el carrer Rosselló. En aquest espai es generaran 116 estacionaments que seran d’accés gratuït. Els treballs s’allargaran durant prop de dos mesos i comporten una inversió de 184.000 euros.

Visita a les obres

Posteriorment, en una segona fase i una vegada que Adif hagi retirat les vies i elements ferroviaris encara existents entre el pas de vianants de l’estació i l’avinguda de la Generalitat, s’executarà la segona fase: comportarà la creació de 268 llocs d’estacionament en l’àmbit existent entre el carrer ronda Reus i la ronda Docs.

En total, 384 aparcaments situats al centre de la ciutat, que donaran resposta a diferents necessitats. Així ho ha remarcat avui l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que destaca l’impuls que aquesta actuació aportarà a la zona. “D’una banda, donem resposta a les necessitats de la ciutadania per poder aparcar, però amb estos aparcaments també podrem restar trànsit al centre de la ciutat perquè serà molt fàcil arribar fins a estos nous aparcaments i desplaçar-se a peu per a fer les gestions o les compres”, ha incidit. “D’esta manera, també seguim aconseguint fer una ciutat més per a les persones, més sostenible, i facilitant l’accés de les persones que arriben de fora de Tortosa per a poder fer compres al comerç local”, ha afegit l’alcaldessa.

Meritxell Roigé ha recordat que aquesta actuació és possible després de l’acord al qual va arribar l’Ajuntament amb Adif per a la recuperació dels terrenys en desús de l’estació. Un conveni que va fixar el preu de l’expropiació en 864.287,54 euros, xifra que representa una rebaixa important respecte del conveni que s’havia signat el 2006, aleshores amb un import de 4.050.800 euros. Una reducció del 77,6%, que estalvia més de 3 milions per a les finances municipals.

Així mateix, l’alcaldessa ha subratllat altres actuacions en marxa entorn d’aquest espai, que se sumen a la transformació iniciada. En aquest sentit, s’està ultimant la connexió del carril bici entre el nou carrer Cervantes i l’estació de tren, amb una actuació a la vorera del carrer ronda Reus que també millora el pas per a vianants (amb una inversió de 50.000 euros). D’altra banda, una vegada quedi obert el primer pàrquing ara en execució, s’iniciarà la reforma de les voreres del carrer ronda Reus, que permetran ampliar el lloc de pas per a vianants, generaran un nou tram de carril bici i en potenciaran la il·luminació (amb una inversió de 90.000 euros). I una altra actuació durant els pròxims mesos també durà a terme la connexió del carril bici entre el carrer Rosselló i l’avinguda Ferran d’Aragó, per connectar els trams existents al centre i als portals d’entrada a Tortosa.

Plànol primera fase
Plànol segona fase

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -