14.3 C
Amposta

Comencen els treballs per a recuperar la platja de La Marquesa de Deltebre després dels últims temporals

Els treballs, que es realitzaran al llarg d'aquesta setmana, consisteixen en el moviment de sorra procedent de la zona nord de l'istme del Fangar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Direcció General de la Costa del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha iniciat avui els treballs d’aportació de sorres per reparar l’erosió de la duna litoral a Deltebre. En concret, l’actuació consisteix a reforçar la platja de La Marquesa, a una zona d’uns 500 metres de longitud que ha quedat molt afeblida, amb una amplada de platja d’entre 15 i 25 metres.

Els treballs, que es realitzaran al llarg d’aquesta setmana, consisteixen en el moviment de sorra procedent de la zona nord de l’istme del Fangar, on s’acumula, a uns 2 quilòmetres a nord de la zona d’actuació. La sorra s’abocarà al front costaner a l’inici de l’istme del Fangar en un tram lineal d’uns 500 metres on el mar ha erosionat les platges afectant el cordó litoral existent. Amb l’eixample de la platja s’afavorirà la protecció de les platges enfront de futurs temporals.

Els últims temporals de llevant a la zona, durant els dies 20 al 22 d’octubre i del 4 al 8 de novembre, han erosionat les platges de delta de l’Ebre. Aquests episodis erosius són recurrents en aquest tram de costa a causa dels seus particulars circumstàncies. L’últim d’ells ha afectat la platja de La Marquesa, on es va observar una important erosió en el cordó litoral a l’inici de l’istme del Fangar a nord de Delta. Tot això va afectar les aportacions de sorra que s’havien realitzat amb anterioritat i a l’estabilitat dels cordons dunars, que requereixen una amplada de platja seca al capdavant dels mateixos per actuar com a mecanisme dissipador d’energia, fent a la platja més vulnerable enfront de futurs atacs per l’onatge.

El mecanisme dissipador d’energia està en funció del volum de sorra que es disposa per esmorteir l’energia de l’onatge quan arriba a les platges. El dèficit sedimentari de sorres afecta l’estabilitat, funcionalitat i protecció de les platges i dels terrenys i activitats confrontants, sent una amenaça per al futur i un risc per al present.

Redacció – LL. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -