14.3 C
Amposta

Comença la setmana amb avís activat per pluges intenses a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activitat l’avís de perill per la previsió de pluges intenses. Les precipitacions començaran aquest dilluns al vespre cap a la zona del Delta de l’Ebre i s’estendran a poc a poc i abastaran totes les Terres de l’Ebre aquesta nit i la pròxima matinada. La previsió és que es puguin superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora i poden ser de caràcter local i anar acompanyats de tempesta i algun fenomen violent.

L’avís s’ha activat des de les sis de la tarda d’aquest dilluns fins a les dotze del migdia de demà dimarts al Montsià i el Baix Ebre, durant la nit i matinada, de les dotze fins a les sis del matí, a la Terra Alta, i a la Ribera d’Ebre des de les dotze de la nit fins a les dotze del migdia.

Davant d’això, es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i abans de l’arribada de les pluges retirar els vehicles de les rieres i zones inundables. No s’ha de creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i més importants.

Protecció Civil en aquestes situacions sempre recomana:

  1. Fes seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.
  2. Si has d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se de l’estat de la xarxa viària.
  3. Evita circular o apropar-te, tant amb vehicle com a peu, en llocs on hi pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua
  4. Si et sorprenen precipitacions importants a l’exterior,en un lloc urbanitzat busca refugi dins d’un edifici segur i tanca bé portes i finestres. A la muntanya, dirigeix-te a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents
  5. A casa, no baixis a les zones inundables de casa teva com ara el soterrani, el garatge, etc. Queda’t a les zones altes.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -