14.3 C
Amposta

Com sortir a comprar aliments de forma segura

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Anar a comprar, com passejar el gos, s’ha convertit en un moment d’esbarjo per a moltes persones tancades a casa. A les famílies hi ha ara voluntaris per anar a fer la compra, el contrari del que passava fins fa quatre dies.

És evident que s’ha de sortir a buscar aliments i productes de neteja, però cal fer-ho ambtotes les precaucions possibles, sense oblidar-nos que tots hem de fer la nostra part per evitar l’expansió del Covid-19, com recorden des del departament de Salut.

Els carretons dels supermercat són una altra font de contagi potencial. Per això és millor utilitzar els carretons o bosses propis. Hi podríem afegir que no és moment de remenar i triar ni de tornar els productes als prestatges, després de grapejar-los.

Com treure’s els guants

Molts supermercats tenen guants a disposició dels clients i és bo utilizar-los. Però és igual d’important treure’s els guants de forma segura, com fan sempre els sanitaris i com desconeixem la gran majoria. Cal evitar que la part contaminada, l’exterior, entri en contacte amb la pell.

També cal tenir present que els guants sovint donen una falsa sensació de seguretat i que no podem tocar-nos la cara, per exemple.

Un cop a casa

Netejar-ho tot quan tinguem la compra a casa és una bona idea. No només els productes frescos, sinó també els envasats, abans de desar-los. Ara per ara, no sabem quant de temps viu el coronavirus sobre les diferents superfícies, com recorda la farmacèutica Gemma del Cañol. I, com sempre, el consell infal·lible és el de rentar-nos bé les mans.

Compra online

Molts dels consells, com netejar els productes o pagar amb targeta, són igualment aplicables en el cas de la compra en línia. A més, cal que el repartidor deixi la compra fora i ja l’entrarem nosaltres. Es tracta de respectar les distàncies al màxim.

Si hem de firmar algun paper, fem servir el nostre bolígraf i, si és un bolígraf electrònic, podem protegir-nos els dits amb una mica de paper de cuina, per exemple. Els que preparen les comandes han de tenir una cura especial de no tossir o esternudar sobre els productes, a més de mantenir totes les normes d’higiene.

Els súpers s’adapten

Després de les aglomeracions de la setmana passada, algunes cadenes de supermercats han limitat l’aforament i també han restringit una mica l’horari, tancant una hora i mitja abans del que és habitual. Alguns centres han optat per limitar el nombre d’unitats que cada client pot comprar perquè tot quedi més ben repartit. Els protocols de neteja també s’han reforçat, per garantir la higiene dels consumidors i dels empleats, els més exposats.

Font: CCMA

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -