14.3 C
Amposta

Com demanar cita al CAP a partir d’ara?

S'ha d'especificar el motiu de la consulta i el pacient pot seleccionar dia i hora des de la web

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut està implementant un nou model de gestió de visites als Centres d’Atenció Primària amb l’activació de la web Programació per motius. Aquesta eina permet que qualsevol persona pugui detallar el motiu de la seua consulta, des de la cura d’una ferida a la gestió de tràmits administratius. Això permetrà programar el tipus de visita que millor s’adapti a les necessitats de la persona. Durant la primera setmana que ha funcionat l’eina s’han programat prop de 75.000 cites.

En el cas que la població tingui una necessitat urgent, pot adreçar-se al CAP o trucar al 061, així com al 112 si s’està en una situació de risc vital. La nova web és una via complementària a totes les eines que Salut posa a disposició de la ciutadania per comunicar-se amb el sistema.

El nou model busca optimitzar i homogeneïtzar alguns fluxos i circuits de l’atenció primària. Una consulta més detallada busca facilitar la capacitat de decisió per ser més àgil i especialitzat. En aquest sentit, es determinarà si el més convenient és una cita, una consulta o una altra gestió amb el professional i quin perfil és el més adient per la consulta del pacient. També es proposarà un tipus de visita, que pot ser presencial, telefònica, e-Consulta a través de La Meva Salut o una cita urgent.

Existeixen dues vies d’accés a l’eina Programació per motius. Per una banda, es pot entrar des de la web a través de citasalut.gencat.cat. Un cop oberta la pàgina, caldrà identificar-se amb el CIP. Seguidament l’usuari rebrà un codi per SMS al seu telèfon, que haurà d’introduir en la pestanya que li apareixerà. Fet aquest pas, se li donarà accés a la pantalla principal. L’altra opció és accedir des de La Meva Salut. L’apartat Cita Prèvia redirigirà automàtica a la nova eina.

De moment aquesta eina estarà disponible pels ciutadans dels centres que tinguin els sistemes d’informació adaptats al nou model, la resta de la ciutadania continuarà programant la seua cita com ho estava realitzant.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -